Skip to content

Falten tres mesos per a les eleccions: activitat frenètica en els partits

Se sent olor d’eleccions i els partits van per feina. Les dues grans forces de govern, MÉS-Esquerra i PSOE ja han presentat les llistes completes. El PP i AIPC ho tenen enllestit però gestionen tàcticament la informació. Misteri en els entorns d’Unides Podem, que encara no ha triat candidat després de la sortida de Carles Grimalt, i del PI, que cerca la forma de recompondre’s a Manacor. Mentrestant, l’extrema dreta és una olla de grills: dimissions a Vox i divisió i brega a Nou Ordre Nacional.

Paula Asegurado, gran novetat en el número dos de MÉS-Esquerra

Ja n’havíem parlat tant a la nostra edició web com a l’edició de la setmana passada. MÉS-Esquerra ha presentat ja la llista completa, on destaca la presència de l’empleada de banca Paula Asegurado, persona també molt vinculada al món de l’esport, a través del Bàsquet Manacor. Una altra de les novetats destacades, en el número cinc, és la de l’educadora social Joana Maria Llull, que ja era coordinadora del partit a Manacor, per la qual cosa la seva presència a la llista no ha estat una sorpresa.

D’entre les absències, les de Joan Gaià i Cristina Capó són les més destacades, ja que tenien responsabilitats importants dins l’equip de govern i aquesta vegada surten de la llista.

Mateu Marcé en el número 7 i Antònia Pujades en el 8 semblen ampliar el llindar de l’objectiu de MÉS-Esquerra de cara a les pròximes eleccions. Paquita Hernández i Antoni Duro completen les deu primeres posicions.

Llorenç Mesquida en el número 4, incorporació més destacada en una llista continuista del PSOE

Ja se sabia que Sebastià Nadal, encara delegat de Zona Costanera, no aniria a les llistes del PSOE a les pròximes eleccions. Tot i que es va especular amb el nom d’un fitxatge d’alt voltatge, a la fi sembla que el PSOE ha optat pel continuisme a la seva llista. Hi ha Núria Hinojosa com a candidata a la batlia, com ja era conegut de feia temps, i la segueixen els dos actuals regidors Artur Aguiló i Maria Antònia Truyols. La gran novetat de la llista socialista és Llorenç Mesquida Adrover, que hi anirà de número quatre. Si el PSOE repetís resultats, per tant, obtendria acta de regidor. 09En el número cinc, la presidenta de les Pedreres de Mallorca, Mar Nicolau. I en el sis, Pere Gomila. Destaca a la llista socialista, la joventut dels seus components. Altres noms com el de Bel Aguilar, José Antonio Montoya o Marc Juaneda també tenen presència a la llista socialista.

Tanca la llista simbòlicament Amanda Fernández, mentre que tres històrics del partit hi apareixen com a suplents: Maria Duran, Mercè Amer i Sebastià Riera.

Expectació a Unides Podem

Fa poques setmanes que Carles Grimalt anunciava la seva retirada de la política municipal. No se sap encara qui el substituirà, tot i que s’havia especulat amb Iván Sevillano, conseller de Carreteres. El partit s’havia de reunir diumenge passat per veure quines passes seguiria.

La incògnita del PI

Tot i que fa setmanes que es va presentar la nova junta gestora presidida per Marga Álvarez, no hi ha notícies sobre la llista ni la candidatura del PI a Manacor. Noms com el de Marga Fons o Jordi Caldentey apareixen vinculats a un partit que anirà a les eleccions amb una renovació total.

El PP dona prioritat al programa, de moment

Com la resta de grans partits al municipi, el PP segueix el full de ruta que tenia marcat quant a la confecció de la llista i del programa electoral. De moment encara no han fixat una data per fer públics els components de la llista electoral de cara a les eleccions del mes de maig. El que sí que podem dir és que la nova secretària general del partit a Manacor, Magdalena Garcia, hi ocuparà un lloc destacat. No sabem si hi haurà altres novetats o fitxatges rellevants. Tot i que s’ha especulat amb la possibilitat que Antoni Sureda pugui caure dels llocs sortidors, Maria Antònia Sansó afirma “que Son Macià i els Suredes han tengut sempre un pes dins el nostre partit”. Veurem què passa. En qualsevol cas, sí que dijous passat va tenir lloc l’acte de proclamació de Maria Antònia Sansó com a candidata a la batlia de Manacor. L’acte havia de tenir lloc dilluns passat, però va ser ajornat per les inclemències del temps. D’altra banda, la mateixa líder popular ens ha explicat que en aquesta precampanya els populars han donat prioritat als avanços de programa abans que als noms que configuraran la llista. Així, aquests dies el primer avanç del programa proposa la instal·lació d’un gran envelat multifuncional a l’estil del que hi ha al Parc Bakea del municipi basc de Bakio. L’envelat tendria una alçada màxima de vuit metres i una superfície total de 1.296 metres quadrats.

AIPC ratifica l’acord amb SYS i incorpora també una referència a la independència en el programa.

A AIPC ja tenen la llista tancada. O no. Aquests dijous ha de tenir lloc la reunió amb els representants de SYS el seu soci de llista electoral els darrers anys, per ratificar l’acord que els uneix en coalició electoral. Si hi ha acord, efectivament la llista ja es podrà donar per definitiva.

Segons explica Antònia Llodrà, la llista està tancada i és molt nova, amb gent molt jove que en forma part. Hi ha novetats importants. Així i tot en els dos primers llocs sí que repetiran les dues regidores que hi ha ara mateix a la Sala: la mateixa Antònia Llodrà, que s’estrenarà com a líder del partit en unes eleccions, i Júlia Acosta. Caldrà veure si el tercer a la llista continua sent Antonio Garcia, o qualque altre membre de SYS, en el cas que es ratifici l’acord de continuïtat.

Pel que fa al programa, Antònia Llodrà insisteix que “farem molta de feina perquè es posin a punt els terrenys de l’escola nova i també en l’ampliació de la zona esportiva”. Alerta, però, perquè segons explica la líder portenya, el programa electoral d’AIPC, aquesta vegada sí, durà qualque referència explícita a la qüestió de la independència de Porto Cristo.

La presentació de la llista tendrà lloc el pròxim 15 de març.

Esteve Sureda, nou candidat de Vox a la batlia

Semblava aquesta vegada que l’extrema dreta havia consolidat unes cares visibles en les seves candidatures. Si bé és ver que el panorama a la dreta del PP es presentava dividit, també ho era que feia estona que Vox tenia en la persona de Javier Fernández un líder durador. A la fi, però, Fernández, juntament amb la vicecoordinadora Claudia Suárez, ha presentat la dimissió de tots els seus càrrecs. Sembla que la dimissió estaria vinculada també a la renúncia massiva que hi ha hagut a Vox-Menorca. Poc temps li quedarà al partit de Jorge Campos i Santiago Abascal per recompondre la candidatura. Ha sonat com a possible substitut un candidat d’alta volada empresarial. Però no n’ha transcendit més informació, de moment.

Per part seva, Nou Ordre Nacional sembla que ha esclatat en mil bocins, després de l’enfrontament entre el seu candidat Esteve Sureda i el mecenes del partit, Pedro Duran, que segons sembla s’hauria autoproclamat candidat en el lloc de Sureda, després de desaprovar una trobada que hauria tengut l’excandidat Sureda amb l’exbatle Antoni Pastor. En un comunicat en vídeo locutat per Toni Capó (exlíder de Partido Azul Estelar), NON agraïa a Sureda els serveis presetats i al·legava que “n’Esteve ha hagut de triar entre la família i el partit, i ha triat la família”. Els cinc membres del partit que sortien al vídeo, acabaven amb un fred aplaudiment.

Finalment, ja és oficial que Esteve Sureda serà el candidat de Vox a la batlia de Manacor.

Back To Top
Search