Skip to content

“Feim cuina”, un mostrador mil·lenari de receptes d’aquí i de tot el món

Tenen 12.744 membres i cada dia hi ha activitat. Sempre entorn del món de la cuina, la gastronomia i el bon menjar. Es tracta del grup de Facebook Feim Cuina, que gestionen dues manacorines Nena Massanet i Antònia Valcaneras. Segons explica Nena Massanet, “Antònia ja era administradora d’un altre grup, que era més selectiu a l’hora d’acceptar membres, i ella volia que hi pogués entrar tothom”.

I a dir ver que n’hi ha entrada molta, de gent. Perquè més de 12.000 membres es diuen aviat. Tant hi podeu veure receptes senzillíssimes on el cuiner de torn, més que mostrar la recepta vol mostrar les ganes de menjar, però també d’altres de molt més elaborades en què qui les llegeix pot intentar d’elaborar el plat a ca seva a partir de les instruccions rebudes.

“Dia 1 de març farà dos anys que vàrem crear el grup i la nostra intenció és celebrar-ho amb una trobada presencial, perquè la gent ens ho demana. Si ve tothom que diu que vol venir, serà gros”, diu Massanet, que es planteja poder fer aquesta macroreunió de cuiners i cuineres de tot Mallorca. Ja veuran quin espai triaran, però l’hauran de demanar gros: “Hi haurà una gernació”.

Heus ací una mostra que el que explica Nena Massanet no és cap exageració: “Vàrem sortir a Uep com anam, i per sortir al programa ens vàrem fer dos davantals. La gent ens en va començar a demanar i, sense fer-ne comptes, ja n’hem venuts 400”.
Per Nena Massanet, el secret de l’èxit d’aquest grup és que “no ens reim de ningú, ni de cap comentari, ni de cap plat. És un grup per posar receptes. Està prohibit faltar al respecte, i si qualcú hi falta, bon vent!”. Sí que miren d’evitar que no es faci propaganda, i toleren amb bon humor qualque broma i qualque acudit.

“Tota recepta està inventada i estudiada, i si tens una cosa creada teva i no vols posar la recepta, no posis la foto, perquè les receptes no tenen secret. El grup el que vol és donar idees a la gent”, diu Massanet, que a estones reconeix que està una mica aclaparada: “Anam a comprar i la gent ens atura, a n’Antònia i jo. Qualque moment pareixia que ens posaven la catifa vermella i tot. Va arribar a ser un poc estressant, però ara ja ho duc més bé”.

Una altra cosa important d’aquest grup és la interacció per part de les administradores: “A cada publicació sempre hi pos qualque comentariet, som molt activa”, i es veu bé, que això a la gent li agrada. A més, Antònia Valcaneras, també hi aporta informacions interessants sobre els plats de temporada…

A “Feim Cuina” hi ha sobretot “cuina mallorquina, però també de cuina internacional perquè tenim membres del grup de per tot el món, gent sud-americana, magrebina… vaja, estrangers en general”, al grup, recalca aquesta administradora entusiasta, “hi pot entrar tothom, mentre hi hagi respecte”.

Back To Top
Search