skip to Main Content

“La feina dels professionals sanitaris i no sanitaris ha estat decisiva en la reducció de les llistes d’espera”

La directora gerent de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell, s’ha reunit amb els mitjans de comunicació de la comarca per donar a conèixer les dades d’activitat de l’any 2016 del centre hospitalari i els objectius establits per al 2017. Ha destacat que els bons resultats aconseguits només han estat possibles gràcies a la implicació de tot el personal de l’Hospital, no només el sanitari sinó també el no sanitari.

En aquest sentit, ha desglossat la reducció de les llistes d’espera, tant de les primeres consultes com de l’activitat quirúrgica: “Enguany el nostre objectiu és mantenir i intentar millorar aquestes dades, que suposen que hem aconseguit davallar dels 12.300 pacients que esperaven per una primera visita a final de 2015 als 2.500 en data de 31 de desembre de 2016. També cal remarcar que hi havia només dos pacients en la llista d’espera de més de 60 dies”. Pel que fa a aquesta llista d’espera, també ha destacat que la mitjana de temps de demora de l’any 2015 era de 130 dies, però s’ha aconseguit que fos de 18 dies el 2016. Aquesta dada significa que ara els pacients són atesos a les consultes externes en una mitjana de temps inferior a 20 dies des que es cursa la sol·licitud. Pel que fa a la llista d’espera quirúrgica, en data de 31 de desembre de 2016 no hi havia cap pacient a més de 180 dies. També ha millorat molt la demora, que ha passat dels 137 dies, a una mitjana de 75 dies. Per posar un exemple, actualment un pacient pendent d’una operació de cataractes serà operat abans de dos mesos des que entra a la llista”.

Passant al capítol d’inversions realitzades l’any 2016, la xifra ha estat de 1.850.000 €, que s’han repartit en alta tecnologia, obres i equipament mèdic, mobiliari i altres; algunes de les partides més importants s’han destinat a les sales de radiologia, als ecògrafs digitals, a reformar l’UCI, a condicionar la coberta del vestíbul de l’Hospital, a reformar els banys de les habitacions d’hospitalització i a obres diverses als centres de salut de l’àrea d’influència de l’Hospital. També ha informat que “per al 2017 tenim tota una sèrie d’inversions per fer; aquí també cal destacar la feina de tot el personal assistencial, i també del personal del serveis de manteniment i contractació administrativa, que treballen per poder executar aquestes obres amb rapidesa”.

De les inversions previstes n’ha destacat l’inici durant aquest any de l’execució del Pla director de l’Hospital, que suposa la reforma i la construcció de nous edificis. “Estam duent a terme amb molta il·lusió totes les fases inicials del projecte, del qual s’ha de començar la primera fase, que comprèn l’Àrea d’Urgències”, ha apuntat Catalina Vadell, i ha afegit que “també s’han d’iniciar les obres perquè l’Hospital pugui disposar de la prestació de ressonància magnètica”.

Per acabar, ha anunciat que dimarts, 31 de gener, es presentarà el programa d’actes de celebració del 20è aniversari de l’Hospital, que es complirà exactament el 28 d’abril. Ha avançat que es farà un cicle de conferències, que inaugurarà el 8 de febrer al Teatre Municipal de Manacor el periodista i escriptor Antoni Tugores amb una xerrada sobre la història de l’Hospital, però també hi haurà altres activitats obertes a tota la població, com ara la jornada de portes obertes del 28 d’abril, una obra de teatre, concerts de música coral o una cursa per la Via Verda, i d’altres per al personal, com una jornada esportiva.

Back To Top
Search