Skip to content

L’Ajuntament reclama que es millorin els accessos als nuclis costaners de la carretera de Porto Cristo a Cala Murada

El delegat municipal de Cala Murada, Cales de Mallorca i s’Espinagar, Antoni Sureda, s’ha reunit amb la consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, durant la visita que ha fet a les obres de la rotonda d’El Bosque. Una actuació que ha de millorar la intersecció entre la carretera de Felanitx-Portocolom, Ma-4010, i la carretera Ma-4014 que uneix Porto Cristo amb Cales de Mallorca, cala Murada i connecta amb la carretera de Portocolom.

Durant la trobada, des de l’Ajuntament de Manacor “hem demanat al Consell que posi damunt la taula la millora dels accessos a les urbanitzacions costaneres del municipi de Manacor que connecten amb la carretera Ma-4014 perquè actualment estan en mal estat i ni tan sols existeixen carrils d’incorporació”, explica Antoni Sureda. Des del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido ha demanat a l’Ajuntament que es tracti aquest assumpte en la reunió que properament han de mantenir el batle de Manacor, Pedro Rosselló, amb la consellera insular Mercedes Garrido.

Nova rotonda
Des de l’Ajuntament “estam contents que finalment les obres de construcció de la nova rotonda no impliquin un tall total al trànsit de la intersecció de la carretera de Cales de Mallorca amb la de Portocolom ni el desviament del trànsit per una carretera tan estreta com la de Son Macià, que és municipal”. Així mateix des de l’Ajuntament de Manacor han reclamat al Consell “que s’indiquin almenys des de Porto Cristo les restriccions al trànsit perquè els conductors puguin triar vies alternatives per arribar a Portocolom, Felanitx o Santanyí”.

El Consell de Mallorca dimarts passat, dia 24 de gener, anuncià que les dues carreteres estarien tallades al trànsit de vehicles durant dues setmanes. També es reunirà amb l’Ajuntament de Felanitx i veïnats de la zona per plantejar alternatives als talls que s’hauran de dur a terme a la carretera. Així, el Consell de Mallorca havia previst desviar l’accés a Cales de Mallorca i cala Murada per la carretera municipal de Son Macià. A més, el Consell plantejà desviar el trànsit en direcció a Portocolom cap a Felanitx, Calonge i s’Horta.

“Des de l’Ajuntament de Manacor ens hem preocupat perquè la carretera de Son Macià, sobretot el tram que dóna accés a Cales de Mallorca, no està en condicions d’absorbir el trànsit que passa per la carretera Ma-4014”, explica Antoni Sureda. Per això “estam contents que s’hagi repensat i que ara, com a mínim, els que circulin per aquesta carretera puguin seguir conduint en direcció a Felanitx”.

Un altra de les preocupacions de l’Ajuntament de Manacor són “els problemes que haurien tengut els nins i nines de Cala Murada per anar a la seva escola, la de s’Horta, perquè fins avui mateix ens pensàvem que haurien de passar per Son Macià, per Felanitx i després anar en direcció a Calonge i s’Horta”.

Back To Top
Search