Skip to content

Fem CAS per Nadal: les activitats de CAS durant l’època més nadalenca

Xisco Pol – Alumne de Batxillerat Internacional de l’IES Manacor

En aquesta intervenció seguiré amb la dinàmica de parlar sobre les activitats dutes a terme pels alumnes de primer de Batxiller Internacional durant el mes de desembre dins la matèria troncal CAS. Els alumnes hem realitzat les següents experiències perquè intentam fer el nostre voltant millor i ens involucrem en causes que afecten la nostra comunitat local.
Aquí podeu veure un parell d’activitats que hem anat fent durant el mes:

1. Les neules de paper, tradició molt arrelada a la nostra illa
Personalment, em va sorgir la inquietud de com es feien les neules nadalenques que tan típiques són del Nadal de la nostra illa. Vaig investigar un poc per Internet, però no va ser gaire útil, ja que les que no trobava la manera de com fer les que a mi m’agradaven. Després de demanar a gent del meu voltant, vaig posar-me mans a l’obra i, la veritat, és que els resultats no van ser gaire dolents, tot i que a causa de la meva inexperiència, podrien haver estat millors.

2. Recollida d’aliments per a la Creu Roja
Enguany, vam decidir que seria interessant fer alguna cosa especial amb finalitat solidària. A partir d’aquí, va sorgir la idea de col.laborar amb la recollida d’aliments que organitza Creu Roja per ajudar la gent necessitada del municipi. A més, i per incentivar l’alumnat a la col·laboració, es van organitzar una sèrie d’activitats esportives el dia 22 al centre, on només podien participar la gent que hagués aportat el seu granet d’arena a la causa. I això no és tot: també es va realitzar una rifa entre els participants en la recollida d’aliments. És per això que, durant el mes de desembre, hi havia un parell d’alumnes que durant el temps de pati es van encarregar de donar un número a cada persona que dugués alguna cosa. La veritat és que els alumnes som molt solidaris.

3. Nadal en català
Des del departament de Normalització Lingüística es van proposar una sèrie d’activitats molt entretingudes. Entre aquestes activitats podíem trobar formularis per aprendre vocabulari relacionat amb la festa, poemes i nadales que ajudaven a aprendre més sobre la festa i sobre la llengua catalana. Alguns alumnes van col·laborar en la realització d’aquests jocs lingüístics que van acostar-nos més a aquesta festa en els moments tan complicats que estam vivint.
En resum, un bon nombre d’activitats que van incentivar l’esperit nadalenc a l’institut i van fer-nos sentir millors com a membres d’una gran comunitat. Per acabar, només cal afegir que continueu fent-nos CAS en les pròximes edicions d’aquesta secció.

Back To Top
Search