skip to Main Content

“Fomenta el consumisme” o “un muntatge consumista” són algunes definicions que fan del Black Friday

Amb els anys, es consolida, convida la gent a acostar-se als comerços i desperta opinions dispars. Hem volgut saber quina posició adopta la clientela i per això hem fet aquestes preguntes a cinc persones diferents:
1. Què pensau del Black Friday?
2. Vàreu comprar?
3. Vàreu apostar pel petit comerç, per les grans superfícies comercials o per
les plataformes en línia? Per què?
4. Creis que realment s’estalvia?
5. Creis que és bo per als comerciants?
6. Si poden fer aquests descomptes, és per què ens han enganat durant tot
l’any inflant els preus?
7. És una bona ocasió per avançar les compres de Nadal? Per què?

Joan Llodrà: “És un muntatge consumista”

1. Un muntatge consumista.
2. No.
3. No vaig comprar res, però més enllà d’algun bitllet d’avió no compr res mai fora de Manacor. Perquè crec que una cosa només s’ha de comprar quan la necessites i no perquè et martellegen amb ofertes.
4. No.
5. No. Hi ha determinades pràctiques que els esclavitzen, tant ells com els treballadors.
6. No. En absolut.
7. Mentre no sigui per doblar-les ja anirà bé.

Miquel Vaquer: “És una estafa i una trampa de les multinacionals”

1. Ho trob un poc un doi. No és una cosa que s’hagi fet mai a Mallorca i és una estafa i trampa de les multinacionals que s’ho poden permetre. I s’acaben menjant la petita empresa.
2. No.
4. Personalment, no sé fins a quin punt s’estalvia. Han sortit els rumors que les empreses inflen els preus perquè pareixi que estalviïn a voler, de manera que pareix però no.

Catalina Font: “És una cosa nova i no hi pens”

1. La veritat és que no tenc una opinió ni molt a favor ni molt en contra. Hi pens quan veig publicitat. És diferent de les rebaixes de l’estiu i l’hivern, que sí que hi pens. Però amb el Black Friday, la veritat és que és una cosa nova i no hi pens.
2 i 3. Enguany crec que és la primera vegada que hi compr. Em vaig dirigir a un establiment del petit comerç perquè necessitava una jaqueta gruixada per la meva filla i va ser allà que vaig veure que hi havia el descompte pel Black Friday. Evidentment, el vaig aprofitar, ja que tenia un 15%, que no és que sigui molt.
4. No he anat a més comerços i no sé quin percentatge apliquen, però un 15% és baixíssim. Així com a les rebaixes et trobes un 30, 40 o 50% de descompte i sí que val la pena, amb el Black Friday et diria que no.
6. Vull pensar que no. Però si no vaig malament, per internet circulava un vídeo de gent que es dedicava a anar a les tendes per veure quin preu tenien i llavor precisament l’havien inflat en el descompte i l’hi havia aplicat un percentatge mínim. Per tant, pot ser.

Emma Sánchez: “És una oportunitat per comprar regals”

1. Fomenta el consumisme. Però és una oportunitat de comprar regals de Nadal o avançar-te a les rebaixes si et fa falta alguna peça de vestir, sempre que es compri amb seny.
2 i 3. Vaig comprar pels meus fills i vàrem apostar per les plataformes en línia. Nosaltres som de Porto Cristo i aquí l’oferta comercial és escassa.
4. Crec que sí. Vàrem comparar preus i hi havia uns descomptes de 30%. Crec que vàrem estalviar. Vàrem comprar les peces de vestir que feien falta i ja esperàvem el Black Friday i si no haguéssim esperat al gener per les rebaixes.
5. Crec que sí. Perquè com jo, crec que hi ha altres persones que aprofiten aquesta oportunitat per comprar coses que poden servir.
6. Vull pensar que no inflen els preus. Si és una peça que has mirat abans pots veure el preu que tenia i pots ser conscient que hi ha una rebaixa.

Pau Quina: “Per Nadal aprofiten i apugen els preus”

2 i 3. No. De totes maneres, quan jo compr intent mirar que sigui al petit comerç, però he de reconèixer que a vegades no trob el producte o és infinitament més car i en aquests casos vaig a les grans superfícies. Depèn del producte ho compr físicament perquè hi ha coses que m’agrada provar-me, com la roba o les sabates, i altres coses com un llibre o un disc ho compr en línia. Ja tenc guardades unes pàgines que sé que són de comerç local o independent i si tenen el producte ho compr a través d’allà, o si no vaig a la gran superfície.
4. A veure, si ets una persona, a diferència de jo, que està molt pendent d’aquestes coses, crec que pots arribar a estalviar alguna cosa. Però a jo em cansa més estar atent que el que em pugui estalviar. Així que en el meu cas no m’estalvia res.
6. No crec que la intenció sigui enganar. El concepte del Black Friday crec que és diferent que les rebaixes, que la intenció crec que és llevar-te de damunt totes les peces que t’han sobrat. Jo crec que disminueixen un poc un preu i així fan una publicitat que mou la gent.
7. Pot ser sí, perquè per Nadal aprofiten i apugen els preus. No solen fer rebaixa. Per trobar el mateix producte a més baix preu, jo crec que pot anar bé.

Back To Top
Search