skip to Main Content
Gabriel Barceló Tancarà Els Actes De La Setmana Alcover

Gabriel Barceló tancarà els actes de la Setmana Alcover

Emmarcada dins la setmana dedicada al gran salvador del nostre patrimoni lèxic i rondallístic, l’Obra Cultural Balear de Manacor i la Institució Alcover conviden el públic manacorí i tots els amants de la llengua catalana a la conferència L’Escola Municipal de Mallorquí i Mossèn Alcover, a càrrec de Gabriel Barceló Bover. Això serà dilluns que ve, dia 4 de gener, a les 20.00 h, i tendrà lloc a la seu de la Institució Alcover (c. del Pare Andreu Fernández, 12).

A la conferència s’hi exposaran –il·lustrades amb una vintena d’imatges i els comentaris corresponents- les accions més destacades dutes a terme per l’Escola de Mallorquí al llarg d’una quarantena d’anys , amb la finalitat de mantenir viu el record de qui fou conegut com l’Apòstol de la Llengua Catalana.

En Gabriel Barceló Bover començà a exercir de professor de català l’any 1963, inicialment de manera clandestina. Fou el responsable del Servei d’Assessorament Lingüístic de l’Ajuntament de Manacor i fundà i dirigí l’EMM fins al 2001, l’any de la seva jubilació. És autor d’una variada producció literària que inclou narracions, poesia, biografies, teatre, i també llibres enfocats a l’ensenyament de la nostra llengua. Així mateix, ha estat mereixedor de diversos reconeixements per la seva lluita constant, incansable i altruista a favor del recobrament lingüístic, cultural i nacional.

OCB

Back To Top
×Close search
Search