skip to Main Content

Gabriel Barceló tancarà els actes de la Setmana Alcover

Emmarcada dins la setmana dedicada al gran salvador del nostre patrimoni lèxic i rondallístic, l’Obra Cultural Balear de Manacor i la Institució Alcover conviden el públic manacorí i tots els amants de la llengua catalana a la conferència L’Escola Municipal de Mallorquí i Mossèn Alcover, a càrrec de Gabriel Barceló Bover. Això serà dilluns que ve, dia 4 de gener, a les 20.00 h, i tendrà lloc a la seu de la Institució Alcover (c. del Pare Andreu Fernández, 12).

A la conferència s’hi exposaran –il·lustrades amb una vintena d’imatges i els comentaris corresponents- les accions més destacades dutes a terme per l’Escola de Mallorquí al llarg d’una quarantena d’anys , amb la finalitat de mantenir viu el record de qui fou conegut com l’Apòstol de la Llengua Catalana.

En Gabriel Barceló Bover començà a exercir de professor de català l’any 1963, inicialment de manera clandestina. Fou el responsable del Servei d’Assessorament Lingüístic de l’Ajuntament de Manacor i fundà i dirigí l’EMM fins al 2001, l’any de la seva jubilació. És autor d’una variada producció literària que inclou narracions, poesia, biografies, teatre, i també llibres enfocats a l’ensenyament de la nostra llengua. Així mateix, ha estat mereixedor de diversos reconeixements per la seva lluita constant, incansable i altruista a favor del recobrament lingüístic, cultural i nacional.

OCB

Back To Top
Search