L’octubre no acaba de decidir-se a refrescar, però ja fa una mica més de ganes encendre el forn. Els pagesos diuen que enguany les carabasses no han anat massa bé. I és quan la cosa no va massa bé a foravila, quan els hem de donar suport a més que mai.
Què trobau si ho feim amb unes galetes per llepar-se’n els dits?
Ingredients:
250 g de mantega
150 g de sucre
1 ou (mida L)
125 g de puré de carabassa
500 g de farina
1 pessic de sal
4 culleretes de canyella
1/2 cullereta de nou moscada
2 cullerades de llet (opcionals)
Xocolata blanca o negra
Passa a passa:
1- Posam la carabassa dins el forn(*) tallada a trossets petits a uns 180º, 30 minuts o fins que estigui prou toveta perquè sigui fàcil xafar-la amb una forqueta. En estar cuita la xafam tota ben bé amb una forqueta i la posam dins un colador perquè perdi tota l’aigua que pugui tenir i es refredi.
2- Mesclam la mantega amb el sucre fins que estigui ben integrat i fus. Després hi afegim l’ou.
3- Mesclam el puré amb la canyella i la nou moscada i afegim aquesta mescla a la de la mantega.
4- Anam afegint la farina a poc a poc. Si teniu un robot de cuina amb pala per pastar molt millor, us estalviau fer força. La pasta estarà quan no s’aferri pel bol.
5- Feim una bolla amb la pasta i la posam en una bossa. La deixam dins la gelera uns 15 minuts.
6- Passats els minuts dividim la bolla en unes quantes de més petites i les aprimam fins a fer planxes d’uns 5 mm. Tallam amb el tallapastes i posam les galetes sobre paper de forn. Deixam les galetes dins la gelera almanco mitja hora. Aquesta passa és molt important si volem que les galetes conservin la forma.
7- Encalentim el forn a 175º. Posam les plaques de forn de les galetes directament de la gelera, en fred, no deixem encalentir la pasta. Les hi deixam 15 minuts si volem que quedin tovetes. Si les volem cruixents les deixam uns minuts més.
8- Les treiem del forn i les posam sobre una reixa per tal que es refredin. Anam molt amb compte a l’hora de manipular-les en calent, es poden rompre.
9- Quan estiguin fredes podem decorar-les amb xocolata blanca o negra.
(*) Almanco haurem de posar el doble del pes de la carabassa del que especific a dalt, ja que en perdre aigua no pesarà el mateix.