Skip to content

Les ganes de festa ressonen en un multitudinari Assaig dels goigs a la plaça de la Concòrdia

“Siem devots de bon cor; d’aquest Sant prodigiós; pagesos i conradors; i vilans de Manacor”. I aixi ho feren, els santantoniers més devots de la festa no es perderen l’Assaig dels goigs de sant Antoni que la nit de divendres dia 13 va omplir la plaça de la Concòrdia de gent i de bauxa.

A les nou del vespre la plaça ja era ben plena de veïnats i veïnades que esperaven el caliu de les torradores per poder començar a sopar. El pa, la llonganissa, els botifarrons, la panxeta i el llom no varen faltar damunt les torradores i amb la panxa plena molts dels assistents a la festa varen agrair el vi, la mistela i les herbes que el Patronat de Sant Antoni va oferir a tothom.
Prop de les deu de la nit, un coet anuncià que faltava poc temps perquè els integrants de la banda de música agafassin els seus instruments. Va ser aleshores quan tothom va acostar-se al foc per perpetuar el cant que a Manacor és sinònim de festa. L’èxit d’aquest acte any rere any es mesura en la gran quantitat de gent que no necessita els goigs impresos per cantar-los, tot i això el Patronat segueix repartint-ne perquè tots aquells que encara no els saben puguin aprendre’ls.
L’assaig va ser llarg i els músics que envoltaven el fogueró repetiren la tonada fins que tothom hagué cantat tant com va voler. Tot i així, els goigs no varen assaciar les ganes de bauxa dels assistents. Després de l’assaig, les ximbombes i les gloses agafaren el relleu per retre homenatge a la part més crítica i ancestral de la festa.

Porto Cristo i Son Macià
L’Assaig dels goigs no va ser l’únic dels actes festius del cap de setmana. A Porto Cristo el Centre de Cultura va acollir un any més el sopar de pa i taleca i el combat de picat i el dissabte dia 14 de gener “Na Tonina” començarà el seu recorregut de la plaça de l’església per arribar a la torrada popular que se celebrarà a la plaça de Ses Comes. Una mica més tard, el mateix dissabte, els dimonis de Son Macià faran el seu primer ball davant el Centre Cívic i se celebrarà una bona torrada.

Back To Top
Search