skip to Main Content

Hamburguesa de quinoa (Cuina de Comerç Just)

Aquesta setmana tastarem les hamburgueses de quinoa de na Paquita Esteve.

Ingredients:

500 g de quinoa (Comerç Just)

1 litre d’aigua

o brou de verdures

2 cullerades de farina

1 ceba petita

3 alls

2 ous

Formatge parmesà ratllat a gust de cadascú

Sal

Pebre bo

Oli d’oliva

Elaboració:

Renta la quinoa amb aigua i cola-la. Posa un poc d’oli dins una paella i torra la quinoa durant un minut, o fins que s’evapori l’aigua. Afegeix l’aigua o brou de verdures, quan agafi el bull, baixa el foc i deixa que bulli durant 15 minuts, després lleva-la del foc i deixa-la reposar 5 minuts.

Sofregeix els alls i la ceba tallada a bronuise (a daus molt petits). Afegeix aquest sofregit a la quinoa, a més dels ous, formatge ratllat, sal i pebre al gust; tot ben remenat. Fes les hamburgueses i cou-les al forn a 180ºC durant 15 o 20 minuts.

El temps i la temperatura és aproximat ja que tots els forns són diferents.

Quinoa de la Fundación MCCH de l’Equador

Es diu de la quinoa que és l’únic aliment vegetal que aporta tots els aminoàcids essencials que necessita el cos humà. La que hem elegit per fer aquesta recepta és, a més, quinoa de producció ecològica i de comerç just. Ha estat cultivada pels agricultors de la Fundación Maquita Cushun-chic (MCCH), creada l’any 1985 a Quito (l’Equador) per comunitats de base i organitzacions populars. Actualment l’entitat treballa a favor dels sectors vulnerables en 15 províncies del país. Compta amb 5.300 membres agrupats en 400 cooperatives situades en zones urbanes i rurals. El seu sistema organitzatiu és democràtic i participatiu i garanteix la igualtat entre homes i dones.

La comercialització de la quinoa d’MCCH a través de les xarxes de comerç just assegura als agricultors un preu just per les seves collites que els permet cobrir les seves necessitats bàsiques i invertir en millores per a la comunitat. Ideas és l’encarregada de distribuir la quinoa d’MCCH a les botigues de comerç just.

Back To Top
Search