skip to Main Content

“Hi ha accions que tenen fins a quinze propietaris”

L’Ajuntament fa l’ullastre esbrancat per trobar els titulars de les accions de
propietat de l’Hipòdrom. En depèn el conveni de col·laboració amb el Consell.

Rebuda la sol·licitud per part del Consell de Mallorca per demostrar que l’Ajuntament té l’usdefruit de més del 50 per cent de les accions de de l’Hipòdrom de Manacor, l’administració local manacorina s’ha posat a fer-hi feina. De fet, explica el batle Miquel Oliver, “el pròxim dia 22 farem una trobada d’accionistes per explicar-los la situació”.

Segons Oliver, “hi havia una inversió important preparada després de molts d’anys de paralització. Concretament, s’havien d’invertir 100.000 euros en l’aire condicionat per a la sala de dalt cosa que permetria, també treure a concurs la licitació del restaurant”.

El fet que no hi hagués restaurant ni bar va menar a cercar recursos que suposaven més un pedaç que una solució. “Durant un temps hi han anat foodtracks”, diu el batle, “però s’han arribat a veure situacions surrealistes, com ara telefonades a pizzeries que serveixen a domicili per dur les pizzes a la pista i poder menjar qualque cosa el temps de les carreres”.

Recentment l’Ajuntament havia signat novament el conveni, “però arran de la denúncia d’una propietària d’una acció vàrem veure que l’Ajuntament havia acabat la concessió per part dels propietaris per poder gestionar la pista, que era de vint-i-cinc anys”. Aquí, el Consell de Mallorca avisà l’Ajuntament que tenia un termini per arreplegar els suports necessaris.

Va ser així que va començar el periple per cercar els propietaris d’aquestes accions. Oliver explica que abans de la seva arribada a l’equip de govern “gairebé no s’havia fet tres en aquest sentit”. Una de les primeres coses que feren va ser posar-se en contacte amb la Federació Balear de Trot, “que també es va posar a disposició nostra per poder fer aquesta gestió, i hi ha hagut molt bona col·laboració”, diu Oliver.

Les dificultats són importants: “Hi ha persones titulars que no són vives, que moriren sense fer constar aquesta acció en el seu testament i de la qual, per tant, no se sap exactament qui n’és el titular. Hi ha hereus i hereus d’hereus”, diu Oliver, que recalca que “disposam de la llista de registre, però cal actualitzar-la”.

També és cert que alguns d’aquests propietaris sí que tenen l’acció conforme legalment i en poden demostrar la titularitat, “però han expressat els seus dubtes sobre els avantatges i els inconvenients que els podria suposar fer aquesta cessió de l’úsdefruit de la seva acció a l’Ajuntament”, diu el batle. Així i tot, explica Oliver, “també hi ha gent amb més ganes de vendre l’acció directament que no de firmar aquesta cessió”. Per fer-nos una idea de la dificultat, “l’acció 373 té quinze propietaris”.

Ara mateix, l’Ajuntament, que és propietari del 37,33 de les accions de l’Hipòdrom, disposa d’un total d’un 42,59 per cent de les accions amb conformitat a la cessió. Un 5,3 de les accions estan conformes a la llei, però els seus propietaris no han signat encara perquè tenen dubtes.

Això fa un total d’un 47,89 de les accions. L’Ajuntament ara fa recerca d’aquest 2,11 restant amb l’ajuda de la federació. Dia 22 pot ser un dia clau per assolir aquesta majoria desitjada.

Back To Top
Search