Skip to content

La II Exposició Internacional de Pintura al Pastel aplega obres de 28 artistes d’arreu del món

Trenta-sis obres realitzades amb la tècnica pastel sec provinents d’arreu del món ompliran a partir d’aquest dissabte la sala d’art de gestió municipal del Complex s’Estació. “La finalitat principal d’aquesta exposició internacional és donar a conèixer aquesta tècnica pictòrica a les Illes Balears, difondre-la perquè com ja passa a altres països arribi a ser reconeguda com una tècnica pictòrica de primer ordre”, ha explicat Antoni Bennàssar, el pintor manacorí que amb l’Ajuntament de Manacor i l’Associació de pintors pastelistes espanyols, han impulsat aquesta mostra internacional.

“Des de l’Ajuntament hem de donar les gràcies per l’interès en venir a Manacor de tots els organitzadors, hem d’agrair que artistes d’aquest nivell venguin a mostrar la seva obra a Manacor. Estam segurs que els veïnats de tot el municipi sabran apreciar aquesta mostra que és assequible per a tots els públics”, ha explicat la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà. “L’exposició s’inclou en el programa Art, Cinema i Cultura que fins a final de mes agrupa desenes de propostes culturals, i coincidirà amb la Mostra d’escultura al carrer i sabem que els artistes internacionals que vendran també intentaran sortir a pintar per Manacor amb la intenció d’acostar aquesta tècnica a la ciutadania”, ha afegit Llodrà.

Durant la inauguració de la mostra, la qual se celebrarà dissabte dia 6 de maig a les 19 h, hi assistiran alguns dels artistes que han participat a la mostra. A més dels responsables de l’Associació de pintors pastelistes espanyols hi assistiran l’artista taiwanès Meng Lung Hsieh i els pintors residents a Mallorca Marc Benes, Antoni Bennàssar i Sara Benavides. També hi seran presents els artistes Rafael Cabo, Loli González o Antonio Avalos, els quals arribaran a Manacor provinents d’altres punts de l’Estat. A la mostra, a més, s’hi podran veure obres de pintors francesos, russos o holandesos.

Publicitat

“En total s’hi podran veure 36 obres realitzades amb la tècnica del pastel sec i totes s’engloben en l’anomenat art figuratiu i es mouen entre l’hiperrealisme, el realisme, l’impressionisme, l’expressionisme o el simbolisme”, ha explicat el pintor Antoni Bennàssar, el qual participa a la mostra. A més Bennàssar ha informat que tots els visitants interessats en la pintura pastel podran contribuir a l’edició del primer llibre que analitza la història de la pintura pastel a l’estat mitjançant una campanya de micromecenatge que es podrà consultar a la mateixa Sala d’art del complex s’Estació.

Back To Top
Search