Skip to content

Inaugurada la campanya de recaptació voluntària de tributs locals posant a cobrament 23 milions d’euros

Maria Antònia Truyols, delegada d’Hisenda, està satisfeta amb l’acollida d’aquesta modalitat al si del municipi des de fa dos anys. També amb l’augment de contribuents registrats.

Ja s’ha donat el sus a la campanya de recaptació voluntària de tributs locals a Manacor, el qual finalitza dia 1 de desembre. Tornarà a ser de manera telemàtica. És el tercer any consecutiu que els ciutadans no rebran cap carta a casa i se’ls dona la possibilitat de fer tots els tràmits i accedir als rebuts a través del portal web de l’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) o a través del banc. Cal destacar que si el pagament es fa a través de domiciliació bancària, el càrrec es farà la darrera quinzena del període de pagament.

Amb tot, des de l’Ajuntament apunten que si els ciutadans tenen dificultats en qualsevol fase, sempre poden telefonar o accedir de manera presencial amb cita prèvia a les oficines de l’ATIB.

Augment de contribuents

La delegada d’Hisenda a l’Ajuntament de Manacor, Maria Antònia Truyols, ha celebrat que de cada any són més els diners que es posen a cobrament, tant en període voluntari com executiu. De fet, esperen recaptar més de 23 milions d’euros aquest 2021 a causa del notable increment de contribuents. És més, l’any 2019 el càrrec total que havien de cobrar era de 22.623.311 € i 35.023 contribuents, mentre que enguany calculen que seran 23.115.200 € amb un total de 35.962 contribuents, un 0,48% més. Així, Truyols ha remarcat que “en plena pandèmia esperàvem una baixada de recaptació que no s’ha produït, però la ciutadania ha tengut una actitud molt proactiva”.

Un increment percentual que també es veu reflectit en el nombre de persones que opten per pagar els seus tributs durant el període voluntari de manera telemàtica. El 2019, primer any amb aquesta modalitat, el 88% del càrrec total es va pagar durant aquesta campanya, i l’any passat, l’any 2020, va ser del 86,9% del total. Una tendència que preveuen es pugui mantenir durant aquest exercici.

Amb tot, alaba que “els ciutadans tenen interioritzada la importància de pagar en període voluntari, perquè si no hi ha recàrrega”.

Beneficis fiscals

Pagar els impostos durant el període voluntari té beneficis pels contribuents. De fet, enguany s’ha incorporat una nova bonificació del 95% de l’IBI amb relació al lloguer amb renda limitada per una norma jurídica. Però no és l’únic benefici fiscal per aquelles persones que paguen de manera voluntària, enguany entre el 15 de setembre i 1 de desembre.

A part, es bonifica el 75% de la quota de l’impost de circulació per a vehicles híbrids o elèctrics i per la plusvàlua municipal en cas de mort. I el 95% de l’ICIO per obres de rehabilitació de determinats edificis amb antiguitat superior als 30 i 40 anys, així com l’ICIO per finalitzar edificacions inacabades amb llicència caducada i amb ús residencial que es destini a Habitatges de Protecció Oficial.

També es bonificarà la taxa de recollida i tractament de residus per als ciutadans que es comprometen a fer una separació de residus i un reciclatge correctes i permeten l’accés d’inspectors de l’Ajuntament per a comprovar-ho.

Back To Top
Search