skip to Main Content

Indigneu-vos. Pep Barrull

No rectificar és una burla a la població de les Illes. Així actua el govern Sanchez respecte del Règim Especial de Balears

A les preguntes del senador autonòmic Vicenç Vidal, de Més al Senat, el Govern espanyol respon que no “pot assegurar que la compensació per la insularitat figuri als pressupostos generals del 2022, ja que no s’ha reunit la comissió bilateral amb el Govern Balear” Sí, sí, aquesta és la resposta. Quina barra que tenen, quin desvergonyiment!
En el conjunt de les respostes s’hi afirma que no s’ha consensuat la metodologia per incloure la partida que compensi la titularitat, i per tant tampoc s’ha reunit la Comissió mixta d’economia i hisenda, i després s’ha de convocar la “comissió bilateral dels dos governs”. I com els pressupostos es comencen a elaborar durant l’estiu difícilment s’incorporaran als pressupostos per l’any vinent. El Parlament de les Illes Balears ha aprovat que en un termini màxim de dos mesos s’ha de reunir la Comissió Bilateral. El senador Vidal preguntava, a més, quantes vegades el govern Armengol ha demanat la convocatòria de la reunió, quins eren els motius pels quals no s’ha elaborat la metodologia i quan es convocarà la comissió bilateral. A totes aquestes preguntes no hi ha hagut resposta. Caldria que la presidenta Armengol expliqui quantes vegades ho ha demanat, si ja té elaborada la proposta de metodologia i com pensa actuar davant l’incompliment reiterat de l’incompliment de Sánchez. No valen més excuses, que convoquin la bilateral i punt.
L’incompliment del REB en els pressupostos del 2021 ha suposat presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional per part del Parlament de les Illes i acord de tots els grups excepte el PSOE i Unidas Podemos. Trist, molt trist veure la presidenta Armengol i els podemites votar en contra dels interessos dels ciutadans de les Illes i practicant un servilisme humiliant davant el govern central i els caps de Madrid.
I a tot això, hi hem de sumar l’njust sistema de finançament autonòmic (més de 4 mil milions se’n van a Madrid i no tornen). Aquest tractament fiscal injust s’ha traduït en un increment de l’endeutament de la Comunitat Autònoma per quadrar els números. Essent així, cada any més empobrits. Recordem, però, que l’actual sistema de finançament està caducat des del 2014 i no sembla que el govern espanyol tengui moltes ganes d’arremangar-se.

Ayuso dinamita la política, fa saltar enlaire els equilibris polítics i abraça desacomplexadament el feixisme

Que la presidenta de Madrid es mostri orgullosa de ser feixista hauria de ser motiu suficient perquè el seu partit, el PP, l’expulsàs. La condemna hauria de ser general i quedar inhabilitada per a qualsevol càrrec. Afirmar que “si et diuen feixista és que estàs al lloc correcte de la història” és posicionar-se clarament en contra de la democràcia i defensar unes idees que van incendiar Europa i el món, ha ultrapassat totes les línies vermelles i haurien de mobilitzar tota la població. Que el seu partit, el PP, no hagi sortit a posicionar-se clarament a favor de la democràcia i defenestrar-la immediatament és una mostra clara del tarannà del PP (governa amb VOX a Andalusia, Múrcia i Madrid), de la debilitat de la democràcia espanyola. Qualcú pot imaginar què passaria a Alemanya? Què deuen pensar els governs democràtics dels països europeus? Casernes militars amb salutacions nazis, comandaments militars clarament posicionats amb el feixisme i no s’actua. Per contra la repressió és molt dura amb els presos polítics, els exiliats, els rapers, els còmics, els actors, els dissidents, etc.
Fer el joc als feixistes no és solament una irresponsabilitat, és un joc molt perillós i que ens pot costar a tots molt car.

Back To Top
Search