Skip to content

La Institució Alcover ha estat dues setmanes sense llum des que Gesa li tallà la corrent per no tenir comptador

La Institució Pública Antoni Maria Alcover ubicada a l’antic casal de Can Socorrat i que, a més del Museu dedicat al filòleg manacorí, també acull el Centre Universitari de Manacor, ha estat quinze dies sense electricitat, i funcionant a ralentí. Gesa tallà el subministrament elèctric en descobrir, arram de les obres de soterrament del cablejat que havia sol·licitat el mateix Ajuntament, que l’edifici estava connectat directament a la xarxa i no disposava de comptador elèctric.

La regidora de Cultura, Antònia Llodrà ha desmentit que “l’efici municipal estàs connectat a l’enllumenat públic, com han publicat alguns mitjans de comunicació”. Segons Llodrà, la institució pública no s’havia adonat del que passava perquè continuava abonant les factures que li arribaven de l’empresa elèctrica, i que corresponien a l’antic comptador del casal de Can Socorrat. El fet és que la Institució Alcover pagava en funció d’un comptador que correspondria a una casa particular, i no al tipus d’institució que realment és, i que segons la normativa requeriria uns determinats requisits que no complia.
En el moment de tancar aquesta edició, ahir dimecres, Llodrà assegurà que ja s’havia instal·lat el comptador nou i que estaven a l’espera que Gesa el connectàs a la xarxa elèctrica. Estava previst que la Institució Alcover recuperàs la llum entre ahir i avui, segons la informació facilitada per l’empresa a l’Ajuntament.
Preguntada pel deute que hauria pogut contreure la Institució Alcover amb l’elèctrica, la regidora de Cultura no va poder respondre. “Hem anat pagant uns mínims, ara esperam que Gesa ens aclareixi la situació”, afirmà.
Durant aquestes dues darreres setmanes la Institució Alcover i el CUM ha mantingut les portes obertes, però els treballadors dels dos organismes públics s’han hagut de traslladar a les dependències del carrer Muntaner o treballar des de casa quan han necessitat ordinadors. Llodrà ha explicat que “afortunadament durant aquestes dues setmanes la Institució Alcover no tenia programats actes de cara públic a la seu de l’entitat, i que per tant no s’han hagut de suspendre activitats. Tanmateix l’espectacle Vers Endins inclòs en el cicle Tardor Poètica i previst a la Institució Alcover es va haver de traslladar a darrera hora al Claustre del Convent el divendres 14 d’octubre. El pròxim espectacle d’aquest cicle Desconhort de Nostra Dona de Ramon Llull es durà a terme, tal i com estava previst, el divendres 28 d’octubre al Convent de Sant Vicenç Ferrer.

Back To Top
Search