skip to Main Content

Isabel Navarro arriba al segle de vida

Isabel Navarro Martínez va néixer a Albacete dia 21 de maig d’ara fa 100 anys, concretament el 1921. A mitjan dècada dels cinquanta del segle passat vengueren cap a Manacor, on ja tenien família. El seu home, Saturnino Oliver González, feia de repartidor de vi per un celler d’Albacete, però l’empresa va tancar. Com que ja tenien família per aquí, vengueren directament a Manacor amb els seus tres fills, Paquita, Bel i Pep. N’havien tengut un altre, en Manolo, que morí essent encara infant d’uè.

Una vegada arribats a Mallorca, tot d’una que pogueren es posaren a fer feina. Isabel es posà a ca’n Pera de les rajoles, “una feina d’home”, diu la seva filla Paquita, que recorda que sa mare, efectivament, en va fer molta, de feina. Després del seu pas per les rajoles, vengueren les perles. Isabel entrà a les perles grans, les Perles Majorica, on va fer feina fins el dia de la seva jubilació, als seixanta anys. Com és natural, en una vida tan llarga, Isabel ha tengut més d’una terroscada de salut, però sempre “ha tengut molta de força de voluntat”, com ara mateix, que amb gairebé cent anys va superar una operació complicada i ha sabut continuar amb humor i coratge. Isabel Navarro, a banda dels tres fills, té sis nets i una reneta, nascuda a Alemanya.

La il·lusió de la família era també poder-li fer una festa a la plaça del Molí d’en Fraret, d’on era veïnada de feia tants d’anys. Les restriccions de la Covid-19, però, espenyaren els plans. Així mateix, la residència li va poder fer una bona celebració dissabte passat, el dia en clau dels seus cent anys, i que comptà amb la presència de la seva família més propera i del batle de la vila, Miquel Oliver.

Back To Top
Search