Skip to content

“Jo el que puc fer és defensar i creure fermament en la llibertat religiosa”

Ens posam en contacte amb el rector Antoni Amorós, com a referent religiós del municipi, per parlar de la construcció de la mesquita.

La construcció d’un temple islàmic d’aquestes característiques obre la porta a diverses preguntes que poden ser clau per abordar la temàtica des d’una perspectiva àmplia: com és d’important la figura del temple en el context de la pràctica religiosa? Són necessàries, ara com ara, infraestructures religioses per afrontar els reptes que ens planteja el present? I quina relació mantenen les diferents confessions amb més presència a la comarca?
En aquest sentit, hem decidit contactar amb el rector de Manacor, Antoni Amorós, com a líder religiós de l’Església al municipi, perquè ens expliqui quina visió té la institució eclesiàstica sobre el tema. Amorós, en un execici d’equidistància que defineix clarament la posició de l temple manacorí, declarà no tenir els coneixements suficients com per opinar sobre el tema: “He llegit superficialment el que n’ha sortit a la premsa. Sense cap dubte, som partidari de la llibertat religiosa en tots els aspectes i no tendria res més a dir. Poca cosa més a afegir. És un tema que desconec”, però reconegué que “Hi ha molta opinió sobre el tema, però jo el que puc fer és defensar i creure fermament en la llibertat religiosa i amb el deure que tenen les administracions públiques de l’Estat de col·laborar amb les religions, tal i com diu la Constitució”.
En relació amb la convivència entre confessions, Amorós afirmà que “Aquí, també estan reconegudes amb valor públic per la seva implantació l’assemblea d’esglésies evagèliques, l’assemblea de comunitats jueves i la federació o l’assemblea de comunitats islàmiques; i la de Manacor és grossa i important, i a nivell de tot l’Estat, està reconeguda com a d’utilitat, i l’Església està d’acord amb la llibertar religiosa i entén que hi ha aquestes persones que tenen la fe islàmica. No tenim gaires relacions establertes, la veritat, però ho veim així, són comunitats reconegudes per l’estat espanyol com a comunitats d’arrelament a Espanya.

Back To Top
Search