skip to Main Content

“La feina està ben feta i les coses comencen a funcionar”

L’Ajuntament fa una assignació temporal de funcions a dues treballadores de Serveis Socials i el PP hi veu ”amiguisme” i “falta de transparència”

El Partit Popular (PP) de Manacor denuncia “obscurantisme i falta de transparència” a l’Ajuntament municipal. També l’acusa d”“amiguisme” per una assignació temporal de funcions a dues treballadores dels Serveis Socials que enguany han assumit feines de coordinació i responsabilitat dins l’àrea.

El partit de l’oposició manté que és una “promoció professional” amb el corresponent increment salarial. Expliquen que, tal com marca el procediment de Funció Pública, “s’hauria de fer mitjançant promoció interna” perquè, segons l’anterior cap de Serveis Socials, Maria Bel Bauzá, “han triat a dit les dues persones que els ha convengut com a coordinadores”. Ara bé, la política popular remarca que no qüestionen que siguin treballadores aptes, sinó que se les hagi posat a dit en comptes de seguir el procediment per augmentar de categoria”. Consideren “intolerable que l’equip de govern permeti que determinats treballadors públics amics rebin tractaments preferents” i sentencien que “el fet de no respectar la Funció Pública és també un fet vergonyós”.“Són mangarrufes”, lamenta Bauzá.

Assignació temporal de funcions

La realitat, però, no és exactament com assegura el PP, a parer de l’actual regidora de Serveis Socials, Carme Gomila, i del regidor de gestió i impuls del personal municipal, Joan Gaià, que expliquen que realment es tracta d’una assignació temporal de funcions.

L’encarregada de l’àrea comenta que “aquestes dues persones duen fent funcions de coordinació des del maig passat, però el decret no es fa fins al desembre, perquè hi ha hagut molta saturació”. Van anar fent “prova i error” i amb uns resultats que les avalaven van decidir “fer aquest decret d’atribució temporal de funcions”. Afegeix que “no hi ha intenció de fer un canvi de categoria”.

Al seu torn, Joan Gaià recorda que “les tres coordinadores són interines” i explica que les places s’hauran de crear i s’hauran de treure a concurs perquè siguin permanents. Ara bé, tal com indica el nom, Gomila apunta que és una solució temporal “que s’ha pres de manera esporàdica”. També remarca que “no hi ha un augment de sou ni de categoria professional”. La regidora aclareix que les funcions que realitzen les dues treballadores “són de responsabilitat, per la qual cosa se’ls dona una indemnització econòmica” fixada per “un informe tècnic”. A tota l’acusació, Joan Gaià respon que “si hi ha un nom que ho defineixi, és perquè és legal”.

“Jo no he triat a dit aquestes persones”, assegura Carme Gomila. També explica que varen fer “una ronda de contactes per veure si qualcú estaria disposat a fer una passa més i assumir les funcions”. “És com un acte de solidaritat”.

“Un departament desordenat”

“La clau” de l’assignació temporal de funcions és que “es reestructura el departament” amb criteris tècnics, segons Joan Gaià. En aquests moments, explica, hi havia una coordinadora per tres àrees i, diu Gomila, que quan van arribar “era un departament desordenat on costava fer feina de manera transversal”. “Ens hem hagut de posar a fer coses que teòricament ja hauria d’haver fet Maria Bel Bauzà, no ens podem permetre tenir un departament com el va deixar”, afirma l’actual regidora. “Ella va tirar la tovallola”, afegeix.

Sobre l’acusació

Carme Gomila està tranquil·la perquè “la feina està ben feta i les coses comencen a funcionar”. Tal com recorda Gaià, “per primera vegada i amb la Covid hi ha una llista d’espera raonable”. Afegeix que “el departament amb Carme Gomila funciona millor fins i tot amb l’afegitó de la pandèmia”.
La regidora considera que l’acusació del PP “és un intent d’embrutar el nostre nom”, “supòs que Maria Bel Bauzà és conscient de la seva mala gestió i deixadesa del departament”. “Si el que més la preocupa és una atribució temporal de funcions demostra quin tipus de persona és”. Joan Gaià lamenta que “sigui el seu modus operandi” i reconeix que “empipa”.

Back To Top
Search