Skip to content

Més de 14.00 alumnes han passat en tres dècades i mitja per la Mostra de Teatre Escolar

Enguany la Mostra de Teatre Escolar traspassa les tres dècades i mitja. Trenta-cinc anys. Les xifres de l’esdeveniment són aclaparadores. Des del mes d’abril del 1987 fins a l’actualitat, un total de 14.106 alumnes han passat pels escenaris del Teatre de Manacor per representar-hi, atenció, 3.263 funcions. Però encara n’hi ha més: 465.276 espectadors els han anats a veure, dels quals aproximadament un 75 per cent, és a dir, tres quartes parts ho feien en horari i edat escolar. Tant el volum de públic com el de participants damunt els escenaris ha anat creixent any rere any.

Per la Mostra hi han passat tots els centres escolars del municipi, tant públics com concertats. També hi pren part des de fa anys Aprosocom i el col·legi Joan Mesquida.

Per part del Teatre de Manacor hi ha hagut sempre una voluntat d’arribar al màxim de públic possible, així, cada muntatge es representa de matí i d’horabaixa, de manera que als matins hi puguin acudir escolars de les mateixes edats que els actors que hi ha damunt l’escenari i els horabaixes hi pugui anar tot el públic en general, encapçalat, és clar, per familiars i amics més pròxims que no es volen perdre l’actuació d’infants i joves.

Tota aquesta feinada, però, no seria possible sense la implicació de tot el personal del Teatre de Manacor, i sobretot dels directors de les obres que solen ser entorn de 8 cada any. Els sous d’aquests directors solen ser pagats de manera compartida pel Teatre i per les AMIPA dels diferents centres escolars, on els assajos són oferits com una activitat extraescolar més.

A més, el Teatre dona suport logístic, com no podia ser d’una altra manera, a cada un dels muntatges.

Sempre que actors o directors de fora venen a representar les seves funcions a Manacor s’admiren de la cultura teatral del públic assistent, que demostra no sols educació sinó coneixements per comprendre cadascuna de les situacions i jocs dramatúrgics proposats. Sens dubte, la Fira ha servit per forjar un públic entès, sinó que, a més, ha fet que molts de joves i al·lotes manacorins hagin decidit fer del teatre una forma de vida. Els professionals teatrals nascuts a Manacor i que han passat per la Mostra de Teatre Escolar es compten per dotzenes.

En paraules de Tomeu Amengual, “la Mostra de Teatre Escolar de Manacor és indispensable per l’equilibri afectiu i intel·lectual dels nins i nines”.

Back To Top
Search