Skip to content

Els goigs alternatius i el ball de les dimònies es farà a la plaça dels Pares Creus i Font i Roig

També hi haurà un fogueró vivent i una torrada per totes les persones que hi vulguin quedar

Els goigs alternatius canvien d’ubicació. Es faran a la plaça Pares Creus i Font i Roig, ja que la plaça Sant Jaume, espai on se celebraven de manera habitual des del 2015, està en obres. Tot i això, la festa no patirà cap canvi en la seva estructura ni essència.
Dia 16 de gener, dissabte de Sant Antoni, faran el fogueró vivent que acostumen a fer. En aquest no hi ha figures per cremar, sinó que s’hi posarà un escenari, que simularà un teatre, perquè diferents persones representin un missatge fent mímica. Repetiran l’espectacle un parell de pics entre les 16.00 h i les 18.30 h. A més a més, al fogueró també s’hi posarà una glosa que, com acostumen, serà crítica amb l’actualitat.

Els goigs es cantaran a les 19.30 h, la mateixa hora que es farà a la parròquia de la Mare de Déu dels Dolors. A la plaça dels pares Creus i Font i Roig també acompanyaran als santantoniers i santantonieres els músics que hi solia haver abans de la pandèmia. Ara bé, enguany s’hi sumaran sis instruments de vent de l’Escat.

Ball de dimònies

Just en acabar el cant dels goigs, sortiran les tres dimònies. Això sí, no ho faran fins que no se les hagi presentat com toca: amb una glosa. Aquesta serà punyent amb l’actualitat, però, afirmen des de l’Assemblea Antipatriarcal, que també serà “festiva” perquè dia 10 de gener ja haurà ballat una dona amb la colla oficial per primera vegada en la història.

En acabar la dansa, s’encendrà el fogueró i tothom que vulgui, podrà quedar a torrar. Hauran de dur, però, el seu pa i menjar.

Jornada de celebració

“És un dia per fer crítica amb un poc d’humor i que no s’enfadin”, afirmen. És més, recorden que el fet que balli una dona com a dimoni és només la primera passa. Ara vetlaran perquè el Patronat de Sant Antoni i els dimonis compleixin amb el seu compromís de treballar perquè la festa es democratitzi i qualsevol persona de Manacor pugui accedir a la colla oficial.

Escat i veïnats

L’Assemblea Antipatriarcal de Mancor és l’encarregada d’organitzar aquest Sant Antoni alternatiu, però tenen el suport d’altres entitats o grups de persones.

Aquest 2023, concretament, compten amb la col·laboració d’Escat i també dels veïnats i veïnades de la plaça dels pares Creus i Font i Roig. S’han implicat en la festa i els cediran alguns espais. També perquè les dimònies puguin sortir d’allà.

Back To Top
Search