Skip to content

La III Fira de les Dones serà dissabte 4 de març

Enguany es durà a terme a nous espais i hi haurà més propostes. A més, l’exposició ‘En bragues!’ es podrà visitar durant una setmana.

La III Fira de les Dones de Manacor serà dissabte 4 de març i “la farem a diferents espais per poder-la dur endavant, independentment de les condicions meteorològiques”, assegura la delegada d’Igualtat, Carme Gomila. I és que la segona edició es va haver de suspendre a causa del mal temps. És per això, que la cinquantena de paradetes i les propostes artístiques estaran en espais coberts. S’ubicaran a les dues plantes del claustre de Sant Vicenç Ferrer, a l’església del convent, a la biblioteca municipal, a la plaça dels Pares Creus i Fontiroig, a l’espai Can Frau i a l’espai del carrer Escolà Pocoví número 6.

Amb tot, Gomila explica que la fira es fa perquè “pensam que des del feminisme també es pot fer poble, Manacor ha demostrat aquests quatre anys que som un poble feminista i ho practicam durant tot l’any, la fira és una mostra d’això”. Assegura que volen que “sigui un dia en el qual la gent es trobi i puguem omplir el centre de feminisme”.

Paradetes, tallers i actuacions

La jornada començarà a les 9.30 h amb una cercavila de xeremiers i acabarà a les 18.30 h a Can Frau amb un concert de Mar Grimalt. Entremig, un dia carregat d’actes. A part de les paradetes d’entitats i associacions, el públic podrà gaudir d’activitats per a totes les edats, música en viu i menjar.

Hi haurà danses, glosada de dones, actuacions de pianistes, recitals de textos, contacontes i tallers de tota classe. Entre d’altres, Maribel Servera, Alícia Olivares i Maria Magdalena Amegual faran un taller de glosa; els Al·lots de Llevant, de castells; o Estel de Llevant farà un mural cooperatiu. Així mateix, de 15.00 h a 18.00 h a la plaça dels Pares Creus i Fontiroig hi haurà un taller de serigrafia activa per fer la bandana per al 8M.

A més a més, es projectarà el curtmetratge Doula de Maria Badia a les 11.30 h i a les 12.30 h a la biblioteca. També es presentarà el número de circ Cicles de Marilén Ribot. Es podrà veure a les 12.00 h i a les 16.00 h a la plaça del Convent.

Exposicions i art urbà

Les exposicions artístiques també hi tenen cabuda i es classifiquen en dues categories. Per una part, hi haurà tres exposicions que l’alumnat dels instituts del municipi hauran fet a posta per a l’ocasió. Són Què 36, ni què 36! de l’IES Manacor; El Mur de la Visibilitat + Llegint objectes de l’IES Mossèn Alcover; i InVisibles, teixint referents de l’IES Porto Cristo.

I, per l’altra part, hi haurà dues exposicions a les quals hi hauran participat artistes manacorines que tenen obres relacionades amb el feminisme i la dona. Una serà la intervenció artística D.I.D.O.L. de Cati Julve. “Està preparant una cosa molt especial relacionada amb memòria històrica i Guerra Civil”, explica Gomila.

L’altra serà En bragues!, una exposició col·lectiva a la qual més de 50 artistes de Manacor han intervingut unes bragues de cotó. D’aquí el nom. A aquesta l’ha “coordinada Sara Fernández d’Ennigulart”, explica la delegada d’Igualtat. Es podrà veure al número 6 del carrer de l’Escolà Pocoví fins dia 11.

No només serà la fira. En el marc del 8M, la fotògrafa Núria Sánchez prepara una intervenció d’art urbà. Ha retratat a dones en diferents situacions en els seus entorns més domèstics per reivindicar la tasca de cures. Les imatges es penjaran a bucs i parets de Manacor.

Back To Top
Search