Skip to content

Mig centenar d’aparcaments d’alta rotació comercial

L’Ajuntament de Manacor ha posat en marxa una aplicació mòbil per agilitzar i facilitar les sol·licituds d’autoritzacions puntuals per entrar a la ZPR en cas que els conductors no siguin residents.

La zona d’alta rotació comercial inclosa dins la ZPR comença a ser una realitat, aquesta setmana ja s’han delimitat amb color magenta una cinquantena d’aparcaments als quals només es podrà estacionar durant una hora. Estan ubicats a carrer de l’Amargura, a la plaça del Rector Rubí, al carrer del Rector Caldentey, a la plaça de l’Arquitecte Bennàssar, al carrer Olesa, al carrer del Príncep i a la plaça Constitució.

El delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà, va afirmar durant la presentació d’aquests nous espais que el temps màxim d’estacionament serà de 60 minuts. Una durada que varen acordar amb els comerciants. Així, que les dues parts consideren que una hora “és suficient” per anar a fer les compres o acostar-se a les administracions municipals del centre de Manacor.

Tal com indica el nom, són uns aparcaments pensats per dinamitzar el comerç local de les tendes i botigues que estan situades dins la ZPR. Per tant, els aparcaments d’alta rotació funcionaran de manera semblant a l’ORA que hi havia fins ara i estaran operatius en horari comercial. Fora d’aquest, seran aparcaments exclusius per a residents.

Un altre factor a tenir en compte és que s’hauran de pagar 10 cèntims per una hora. Llodrà assegura que els hi haurà agradat que fos “gratuït”, però que per qüestions tècniques no ha pogut ser. De fet, el batle del municipi, Miquel Oliver, explica que “els 10 cèntims són simbòlics per posar la màquina en marxa”. El tiquet es podrà treure als nous parquímetres, als quals s’haurà d’indicar que s’aparca a la zona magenta.

Vial lliure

D’entre les novetats relacionades amb la ZPR, destaca que han habilitat un nou vial lliure “per donar resposta a l’entrada i sortida dels centres escolars”, entre altres motivacions, explica el batle. A partir d’ara, el carrer Nou es converteix també en un vial d’accés lliure en tant que és la continuació natural del vial lliure del carrer de Muntaner fins a l’avinguda del Torrent.

APP i senyalitzacions

Des de l’Ajuntament treballen perquè l’accés al centre de Manacor sigui més fàcil i còmode, segons diuen. I un exemple d’això és que han habilitat una aplicació mòbil apta tant per dispositius Android com IOS que permetrà als conductors demanar una autorització puntual per creuar per la ZPR. “Permetrà fer la gestió de manera més ràpida” i es podrà sol·licitar amb menys antelació, afirma Oliver. Ara bé, les autoritzacions puntuals han d’estar molt justificades.

Així mateix, els vehicles que transportin persones amb alguna minusvalidesa o dificultat de mobilitat tendran més facilitats per poder entrar a la ZPR.

També s’han distribuït senyalitzacions arreu del municipi que indiquen quin és el camí per arribar als aparcaments subterranis de na Camel·la i de la plaça de Sant Jaume perquè “a la gent de fora li costa torbar-los”, assegura el batle.
Amb tot, consideren que amb aquestes noves incorporacions es comença tancar el cercle de com volen que sigui la mobilitat al centre del municipi.

Back To Top
Search