skip to Main Content

La Murtera, el Puig d’Alanar i Son Talent ja es poden reservar a través del nou web

Les persones usuàries hauran de complir amb el nou reglament, el qual prohibeix de manera expressa fer foc i fumar. També preveu sancions que van des dels 75 € fins als 750 € si no es respecten les normes.

Les cases rurals del Puig d’Alanar, la Murtera i Son Talent ja estan a la disposició de tota la ciutadania. Després d’una aturada puntual per mor de la pandèmia, s’ha fet un canvi de model i aquelles persones interessades ja les poden reservar. S’Espinagar i Son Negre són les úniques a les quals no s’hi pot accedir perquè estan en mal estat.

Les cases de Son Talent i la Murtera s’han de reservar a través del web acabat d’estrenar www.casesruralsmanacor.com. Allà es trobaran amb un formulari on s’ha d’indicar els dies que s’hi vol anar, quantes persones utilitzaran les instal·lacions i quin tipus d’esdeveniment es realitzarà en aquest espai. Cal remarcar que només es podran reservar un màxim de tres dies i amb un màxim de tres mesos d’antelació.

Pel que fa a la casa rural del Puig d’Alanar, dir que té un funcionament diferent. Tal com explica el delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà, en aquest immoble hi tenen prioritat d’ús les associacions i entitats. És per això, que s’haurà de reservar via sol·licitud a les oficines de l’Ajuntament. Ara bé, els particulars que ho desitgin també podran fer aquesta instància. El mètode de reserva és perquè l’administració pugui determinar qui té preferència.

Una de les coses comunes de les tres cases rurals ara habilitades, és que els i les usuàries hauran d’anar a cercar la clau a les oficines de l’Ajuntament. Ara bé, Llodrà detalla que estan cercant algun mètode alternatiu per evitar aquesta transacció i que puguin accedir directament a les instal·lacions.

Nou reglament

La posada en marxa de les cases rurals ve acompanyada d’un nou reglament “per donar seny” segons indica el batle del municipi, Miquel Oliver. Remarca la gran importància patrimonial que tenen, així com el fet que estan ubicades en entorns rurals i tenen veïnats. Per tant, les normes són per garantir la bona convivència de tots els factors. El nou reglament ha estat redactat amb “el màxim consens possible” amb els altres partits de l’Ajuntament, segons afirma Llodrà.

Per una banda, es demana que es recicli correctament, que es comuniquin els desperfectes i que es faci un ús “racional” de l’aigua i l’electricitat. I, per l’altra, es prohibeix fer foc amb l’única excepció d’encendre les torradores en època que no hi hagi risc d’incendi, fumar a l’interior i exterior del recinte, instal·lar jocs, piscines i castells inflables, i fer renou una vegada hagin tocat les 23.00 h de la nit.

Taxa, dipòsit i sancions

Una de les principals novetats a l’hora de reservar les cases rurals és que hi ha una taxa única de 50 € i s’han de deixar 100 € en dipòsit, el qual es desbloquejarà una vegada hagin comprovat que les instal·lacions estan en bon estat. Ara bé, en algunes ocasions, els usuaris i usuàries del Puig d’Alanar podrien quedar exempts de pagar alguna de les dues coses.

Així mateix, el reglament contempla sancions de diferents graus. Les infraccions lleus, com ara no fer un ús racional de l’aigua, estaran penades amb 75 € de multa; les greus, com fumar a les instal·lacions, amb 250 €; i les molt greus, que seria acumular dues o més infraccions greus, amb 750 €.

Back To Top
Search