skip to Main Content

La recollida orgànica arriba al barri de Llevant de Manacor amb la instal·lació de nous contenidors

Més de 260 persones, que s’havien acollit a la tarifa reduïda, podran començar a separar matèria orgànica a partir de la setmana que ve i qualsevol ciutadà de la barriada pot sol·licitar la targeta ciutadana per fer ús dels nous contenidors. Així mateix, s’amplien els carrers amb porta a porta al centre de Manacor.

Després del porta a porta a Son Macià, Porto Cristo i el centre de Manacor i la instal·lació del cinquè contenidor també a zones de Porto Cristo i a s’Illot, la recollida orgànica s’amplia al municipi de Manacor i arriba a la barriada de Llevant, situat entre els carrers del Sant Crist i de Sebastià Rubí a l’oest, el passeig d’Antoni Maura i el carrer de Mossèn Joan Mascaró al nord, l’avinguda del Parc i el carrer de Son Galiana a l’est, i la via Portugal i la carretera de Son Carrió al sud.
Tal com ha explicat el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà el servei s’inicia a partir del dia 30 de juny i per aquest motiu s’instal·laran 40 nous contenidors a la zona. Així mateix, també hi haurà un augment de 5 noves àrees d’aportació completes per facilitar el reciclatge.
Aquest cinquè contenidor ve amb un sistema electrònic incorporat que només permet la seva obertura amb la lectura de la targeta ciutadana. Per tant, de moment, només podran fer-ne ús aquelles persones que vulguin gestionar de forma correcta la matèria orgànica i hagin demanat prèviament aquesta targeta. Amb aquest sistema, l’Ajuntament rebrà les dades de les aportacions lligades a cada targeta de manera directa i podran fer un seguiment més exhaustiu del reciclatge a Manacor.
Llodrà ha recordat que la recollida d’orgànica s’inicia a tot el barri i “qualsevol persona que no hagués sol·licitat la reducció de tarifa però vulgui començar a separar la matèria orgànica, pot anar a sol·licitar-ho a l’Ajuntament”. D’aquesta manera, la reducció de la tarifa s’aplicarà l’any fiscal vinent però obtindrà de manera immediata la targeta ciutadana per començar a fer ús del servei. “Volem implicar el poble en tot, fins i tot en quelcom tan mundà com la recollida de fems” ha afirmat Llodrà.
Així mateix, ha informat que, per la dificultat d’instal·lar els nous contenidors en les travessies del carrer d’Artà, que els veïnats d’aquests carrers hauran de dirigir-se als contenidors d’orgànic més propers, situats en carrers més amples, com per exemple l’avinguda de Baix d’es Cos.
Dos informadors s’encarregaran de repartir les targetes ciutadanes i petites galledes de color marró per poder depositar, separadament, les restes orgàniques. En total hi ha unes 260 persones en aquest barri que ja havien sol·licitat la tarifa reduïda i que, per tant, rebran la visita dels informadors a casa. En cas de no rebre la targeta, qualsevol persona d’aquest barri que hagi demanat la tarifa reduïda i no rebi la targeta la pròxima setmana, pot posar-se en contacte amb l’Ajuntament.
D’altra banda, també s’informa d’una ampliació del sistema de recollida porta a porta que també s’implementarà a partir de la setmana que ve i que inclou el carrer Amargura, la plaça del Rector Rubí i la plaça d’es Cos.

Back To Top
Search