skip to Main Content

“Per al curs que ve ampliam els terminis de preinscripció”

Llucia Vanrell (Palma, 1972) és professora d’alemany i directora de l’Escola Oficial d’Idiomes de Manacor des de l’any 2006. Parlam amb ella d’aquest final de curs confinat i de l’inici del que ve.

Com heu acabat el curs?
Hem acabat el curs a través de videoconferències. D’inici estàvem en contacte amb els alumnes on-linea través de la plataforma Ed-modo, però quan vàrem veure que s’allargava hem fet classes per videoconferència a través de la plataforma Zoom. Hem vist que els alumnes que han tengut més fàcil poder seguir les classes d’aquesta manera eren els qui ja tenien coneixements de l’idioma d’estudi. Hem estat en contacte amb tots els alumnes que teníem, i gairebé tothom ens ha pogut seguir. Si algú no ha pogut seguir ha estat per conciliació familiar.

Heu pogut fer les proves?
En els cursos per avaluació contínua el tercer trimestre ha servit per apujar nota. Els cursos de certificació no ens han quedat més remei que continuar perquè tenen un examen de certificació. La prova oral l’hem fet per videoconferència i aquesta setmana ja han sortit els resultats. La part escrita es farà al setembre, i el que era abans el setembre es farà a l’octubre. Els inscrits en la modalitat lliure es podran examinar pel setembre, tant de l’oral com de l’escrit.

Com plantejau el curs que ve?
Continuam amb els mateixos nivells i idiomes: alemany fins a B2.2, anglès C2 i francès fins a B2.1. Tenim un aulari a Capdepera, on continuam fins a anglès B1 i incrementam alemany fins a B2.1.

Quines altres novetats destacaries?
Ampliam els cursos semipresencials de manacor. Enguany farem B1, B2.1 i B2.2 d’anglès. Els alumnes venen un dia a la setmana, dues hores i mitja i la resta es fa on-line en el moment que l’alumne pugui. Dins l’aula es fomenta la part més productiva, sobretot la part oral. Ha tengut molt bon resultat.

Quants d’alumnes teniu?
Entre presencials i semipresencials, 800. D’aquests, 500 són d’anglès, 240 d’alemany i 60 de francès. A més, hi hem d’afegir els 439 alumnes de secundària que s’han inscrit al programa EOIES per treure’s la certificació de l’escola oficial, d’aquests, a la fi se n’hi han presentat 332.

Feis feina centralitzada a l’IES Mossèn Alcover?
No. Els horabaixes tenim els grups al Mossèn, però els dematins també feim classes a les aules del CEPA Llevant. Aquestes classes matinals tenen molt d’èxit i n’estam molt contents. A més, com ja t’he dit, tenim també l’aulari de Capdepera. En total som 16 professors que hi feim feina, molts dels quals han estabilitzat la plaça amb nosaltres.

Qualque novetat més?
Sí, m’agradaria dir que enguany no sols hi ha un termini de preinscripció. Ara hi ha hagut el primer, però com a novetat d’enguany dins el juliol, també acceptarem sol·licituds fora de termini. I al setembre obrirem una nova preinscripció i les darreres vacants a l’octubre. A més, enguany també obrim matrícula per a cursos d’actualització, perquè alumnes que varen treure certificació fa anys es puguin reincorporar als estudis d’idiomes refrescant el que havien après.

Back To Top
Search