Skip to content

La tensió respecte de la nova mesquita marca el ple de març de l’Ajuntament

El ple de març de l’Ajuntament de Manacor fou relativament tranquil, fins que la representant del Partit Popular, Maria Antònia Sansó, llençà la primera pregunta al batle Oliver, una pregunta que “hagués estat molt més còmode no fer-la, però com a regidora manacorina i cap d’oposició si no la faig donaré l’esquena al que preocupa a Manacor”. La qüestió plantejada al batle era si “estaria disposat a fer una modificació urbanística” per a impedir la construcció del complex-mesquita a Fartàritx.
Miquel Oliver respongué que en la reunió amb els veïnats, el que li transmeteren és que qualsevol ús que es doni en aquella parcel·la, “tan castigada per la multitud de serveis que s’hi troben, malament rai”. “El comunicat de l’Ajuntament”, continuà Oliver, “diu que tant si és una pista de pàdel, com un centre cultural, un centre universitari o una escola privada, provocaria problemes de mobilitat”. Oliver recalcà que “el Pla General permet en aquest i en molts d’altres llocs unes activitats permeses en l’àmbit privat. L’Ajuntament de Manacor, mentre jo hi sigui al capdavant, no impulsarà cap instal·lació de culte, sigui quina sigui la religió que practiquin allà dedins”. Continuà explicant que “l’únic ús permès de la parcel·la amb què els veïnats estan contents és amb l’aparcament, cosa que entenc” i que donava suport al manifest dels veïnats perquè els motius que li donaren eren de mobilitat i de saturació de la zona.
Ara bé, la bomba esclatà quan Oliver declarà que “vostès no venen a defensar el barri de Fartàritx d’una mesquita, a vostè li agrada el renou i es recolzen en qualsevol por que tenen els veïnats per tal de fer-se seva aquesta lluita. Jo, senyora Sansó, li deman que baixi de l’ase, que aquest no és el camí. Estam en moments complicats, on la integració és importantíssima”. I reblà el clau dient que “no vesteixi les seves demandes d’una cosa que es diu racisme”.
Maria Antònia Sansó contraatacà exposant que “no, això no li permet! Sincerament, senyor batle, jo pensava en aquesta pregunta i no esperava aquest to del batle, perquè en cap moment no hem agafat aquest to ni hem utilitzat aquest tema, però sí que ens preocupa”. Afegí que “no tenc por que ningú em digui racista, perquè realment no ho som”.
Sansó intentà reconduir el debat explicant que “si s’hi fessin habitatges, contribuiríem a solucionar l’emergència d’habitatges que vivim a les Illes. La gent no està preocupada per si s’hi fan habitatges, està preocupada perquè s’hi faci un equipament de grans dimensions”.
L’escaramussa acabà amb una proposta de modificació del Pla General per part de Sansó: “Hi ha moltes coses per millorar, del PG, i ho hem vist arran d’aquesta problemàtica. El que li propòs és fer aquesta modificació urbanística. Podem xerrar de com i quan, de capacitats, d’aforaments, d’usos. I mentrestant, faci una moratòria (també podem parlar de què posam a la moratòria). I, de fet, els vostres futurs socis socialistes li poden dir com se fan, perquè en varen fer quinze dies abans de les eleccions amb les places turístiques”.

Back To Top
Search