skip to Main Content

L’AFA del CEIP Sant Miquel de Son Carrió denuncia “espai insuficient, precarietat, insalubritat i perillositat”

L’Associació de famílies (AFA) del CEIP Sant Miquel de Son Carrió va crear fa aproximadament un mes una comissió específica per a reclamar l’inici de les obres de l’escola nova. La comissió “Escola digna, ja!” ha penjat dues pancartes amb imatges de la situació actual de les infraestructures i de la demanda d’edifici nou. Les pancartes que es van instal·lar fa uns dies a l’escola – una a l’edifici d’Infantil i l’altra a l’edifici de Primària – mostren distintes imatges de la situació actual, i també una recreació del projecte que fa anys que la Conselleria d’Educació redacta, a l’espera de la llicència de l’Ajuntament. Aquests dies també han repartit fulletons informatius a veïns i membres de la comunitat educativa.
A través d’una nota de premsa, l’AFA explica que “el CEIP Sant Miquel ocupa un edifici de 1917, que disposa de tres aules. A partir de les previsions de creixement del poble de Son Carrió, l’any 2015 es va començar a parlar de la necessitat d’ampliar l’escola. Al llarg d’aquests set anys, Ajuntament i Conselleria no han donat prioritat a aquest projecte ni han assumit les responsabilitats de manteniment. A la falta d’espai, s’hi ha afegit un deteriorament dels espais educatius” expliquen.
En aquest sentit argumenten que actualment, tres aules han de donar cabuda a 121 infants de Primària i que “aAquesta manca d’espai s’ha resolt amb barracons i amb una cessió d’espais que no són espais educatius com l’estació, el dipòsit de trens i l’aula del poliesportiu)”. Reclamen espais com una biblioteca, un menjador, una porxada, espais per a reunions o magatzem de productes de neteja.
A més, des de l’AFA expliquen que la manca de manteniment ha creat situacions de perillositat com per exemple “vidrieres i persianes rompudes, endolls i fils de corrent de fàcil accés per l’alumnat, barracons rovellats, aires condicionats que fan tremolar tota l’aula, un solar mal vallat i animals… A més, hi ha condicions d’insalubritat, per falta de banys interiors (l’escola disposa de dos banys exteriors i dos banys “d’obra”), i goteres a l’edifici principal i als barracons”. Les instal·lacions, denuncien, no garanteixen l’accessibilitat, per la presència de barreres arquitectòniques i edificis amb usos educatius molt allunyats uns dels altres.
“Diàriament, es viu en la precarietat, ja que els mestres cada dia han de treure el material per a poder aprofitar l’espai exterior; l’alumnat ha de rebre classes enmig d’un dipòsit de trens; alumnat i professorat han de dedicar molt de temps, diàriament als trajectes (estació – escola – poliesportiu…) i quan plou, tots els espais exteriors no són aprofitables i l’alumnat ha de compartir el poc espai amb el material que no pot ser a l’exterior”.
Finalment, expliquen que les famílies no reclamen una escola gran, sinó condicions dignes per a l’alumnat i mestres: “sis aules per primària, espais per a reunions, espai per a biblioteca i menjador, banys en condicions i accessibles, porxada i espai per a l’activitat física, unes demandes legítimes, necessàries i urgents”.

Back To Top
Search