Skip to content

Què sabran de nosaltres d’aquí a 50 anys?

En el marc de la Manafreak que se celebrarà dia 14 de maig, s’enterrarà una càpsula del temps perquè sigui reoberta d’aquí a 50 anys. Aquesta guardarà, entre altres objectes, un exemplar del Cent per Cent.

Aquest dissabte s’enterrarà una càpsula del temps a la plaça del Convent de Manacor, on romandrà durant 50 anys. Serà a les 12.00 h en el marc del Manafreak i els preparatius ja estan llestos. El delegat de Fires, Carles Grimalt, s’ha encarregat personalment de parlar amb els centres educatius del municipi, les associacions, la premsa local i les diferents àrees que conformen l’Ajuntament per recopilar aquells objectes que es dipositaran dins el recipient, entre ells un exemplar de la revista Cent per Cent. Tot plegat es guardarà dins “una càpsula que medeix 60 cm d’alt per 20 cm de diàmetre que han fet des d’Aproscom”, explica.

Amb aquesta acció, pretenen “deixar una empremta perquè d’aquí a 50 anys els nostres futurs veïnats i veïnades puguin esbrinar com érem nosaltres”, comenta el delegat. Raona que “està clar que existeix internet i ho podríem cercar, però no està clar que el servidor on hi ha la revista Cent per Cent en format digital encara existeixi i deixar qualque cosa tàctil dins la càpsula és positiu”.

Per tal que la comunitat que habiti Manacor d’aquí a cinc dècades pugui saber com som nosaltres avui s’inclouran dins la càpsula tota classe de fonts documentals i productes que no caduquin. En aquest cas, la imaginació i la fantasia són clau per poder deixar un llegat important.

Cartes, arena i cançons

Tal com es pot llegir unes línies més amunt, dins la càpsula del temps hi haurà de tot i molt. Els habitants del 2072 es trobaran amb objectes que representen la comunitat de la dècada del 2020, com ara un USB amb almenys una cançó de tots els grups manacorins que aquest 2022 estan en actiu. Així mateix, hi haurà una de les fades que es varen instal·lar al Manacor Encantat de l’any passat.

També hi podran trobar un petit detall que denota la preocupació pel canvi climàtic: “la junta de districte de Porto Cristo han entregat una petita càpsula amb arena de la platja, per què qui vol dir que la platja hi serà en un futur? És una manera de fer consciència”, destaca Grimalt.

Tot i això, el més rellevant pel delegat de Fires són les cartes que s’hi dipositaran i ho són per dos motius. Per una banda, anomena la que escriurà l’actual batle a la persona que gaudeixi de la batlia en el futur. I, per l’altra, posa en relleu tots aquells escrits que faran els alumnes dels centres educatius del municipi. De fet, són les que més il·lusió li fan, ja que els infants i adolescents d’avui seran els adults de demà i podran presenciar el desenterrament de la càpsula.

Un acte “friqui”

L’enterrament de la càpsula “serà molt friqui”, assegura el delegat de Fires. De fet, vol que sigui un esdeveniment “divertit i espontani”. Improvisaran. Per ara, l’única cosa fermada és que “un company de la brigada ens ajudarà a posar la pedra”, a la qual “hi haurà una inscripció i un codi QR que durà a una pàgina web on es podran llegir quins són els objectes hi ha allà”.

Back To Top
Search