Skip to content

L’Ajuntament avisa els veïnats de Porto Cristo que detonaran petards els horabaixes de febrer per dispersar les colònies de tudons

Arran de les queixes reiterades que molts veïnats de Porto Cristo han fet arribar a l’Ajuntament en relació a les molèsties constants que representa la població del tudó (Columba palumbus), des del consistori s’ha decidit actuar.

El Departament de Medi Ambient havia constatat la presència de tudons en els pins que creixen pels carrers de Porto Cristo. Com que la presència massiva d’aquests ocells, que s’assemblen als coloms però són d’una mida més gran, pot causar problemes de salubritat, a partir de dia 8 de febrer es durà a terme l’actuació de dispersió d’aquesta espècie a Porto Cristo.

L’actuació és respectuosa amb els tudons i consistirà en la detonació de petards a nivell de terra durant alguns horabaixes de febrer en horari crepuscular, això és entre les 18.30 h i les 21.00 h. Així, es preveu que els veïnats sentiran les detonacions els capvespres dels dies 8, 9, 10, 12, 15, 17, 19, 22, 24 i 26 de febrer.

Sense perill

Les àrees de Batlia i Medi Ambient recorden que l’activitat no representa cap perill per a les persones, el mobiliari urbà o els vehicles que hi hagi als carrers i avingudes on s’actuarà. Les detonacions de petards es podran sentir a l’avinguda dels Pins, la plaça de ses Comes, l’avinguda de Joan Amer, el carrer d’en Bordils, el carrer d’Amerigo Vespucci, l’avinguda de sa Fonera, el carrer de la Pinta, el carrer de la Niña, el carrer dels Virots, el carrer de sa Punta des Pagell, la plaça de sa Fonera, el passeig de la Sirena i la plaça de l’Aljub.

El renou produït per les detonacions dels petards pot causar molèsties als veïnats i per això des de l’Ajuntament “vos demanam disculpes i confiam que aquesta actuació permeti solucionar el problema amb els tudons”, aclareixen des del Departament de Medi Ambient. A més, per a la tranquil·litat dels veïnats, tota l’actuació estarà supervisada per representants de la Policia Local.

L’objectiu és espantar els tudons creant un clima que els generi inseguretat perquè traslladin el seu hàbitat a una zona natural. Batlia i Medi Ambient recorden que “aquesta activitat no representa cap perill per a l’espècie sobre la qual s’actua, i es garanteix que la seva integritat no es veurà afectada”. A més, recorden que tot i que les tasques de dispersió no suposaran la mort de cap exemplar, el tudó (Columba palumbus), no és una espècie protegida per llei ni en perill d’extinció.

Back To Top
Search