Skip to content

L’Ajuntament cedeix a Salut un solar per construir el nou centre sanitari de Manacor

La conselleria d’Educació adequarà l’edifici de la torre de les puntes com a ampliació del CEIP Sa Torre. S’hi farà una sala polivalent i una sala de psicomotricitat amb finalitats educatives, però la titularitat continuarà sent municipal.

L’Ajuntament de Manacor cedirà de manera gratuïta a la conselleria de Salut un solar per construir-hi el segon centre sanitari del municipi, tal com va aprovar dilluns passat el ple. Serà la Zona Bàsica de Salut Na Camel·la – Manacor i correspondrà a la part oriental del terme municipal. El terreny en qüestió està ubicat al passeig ferrocarril i consta d’una superfície de 4.278 metres quadrats.

La conselleria haurà de construir l’edifici en un màxim de 5 anys i s’ha de mantenir el seu destí en els pròxims 30 anys. La delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa, va posar de manifest que “el solar es troba lliure de càrregues, gravàmens i arrendaments i que no hi ha servituds incompatibles amb la finalita que destinam aquest immoble”. Amb tot, es requereix a la Conselleria de Salut que el nou edifici se situï a la màxima distància possible el Molí d’en Beió i de la Farinera.

Així mateix, després que la cap a l’oposició amb el Partit Popular, Maria Antònia Sansó, apuntàs que en aquella zona “hi ha dificultats d’aparcament”, Hinojosa va puntualitzar que el projecte contemplarà espais d’estacionament en superfície i un soterrani.

Ampliació CEIP Sa Torre

A la sessió plenària de novembre també es va aprovar la posada a disposició de la Torre de les Puntes a la conselleria d’Educació i Formació professional “com a ampliació del CEIP Sa Torre”, tal com va indicar el delegat d’Educació, Mateu Marcè.

Les obres d’adaptació de l’edifici aniran a càrrec de la conselleria, cosa que no alterarà la titularitat, que continuarà sent municipal. Les intervencions consisteixen a crear una sala polivalent i una sala de psicomotricitat, a més d’altres obres de reparació. Si es compleixen els acords entre les institucions, la rehabilitació de la Torre de les Puntes estarà finalitzada en un màxim d’un any. Per això, es donaran les llicències urbanístiques necessàries per a l’execució de les obres. En cas que no es compleixin els requisits, “l’Ajuntament podrà quedar deslligat dels compromisos assumits”, segons deia dilluns Marcè.

Així mateix, la institució municipal se’n farà càrrec de la conservació, manteniment i vigilància de l’edifici, el qual té una superfície de 81,50 metres quadrats.

Més doblers per festes

110.000 € inicialment destinats a estudis i treballs tècnics d’edificis municipals passen a la partida de festes locals. Això és, segons explica el delegat Artur Aguiló, perquè “el pressupost de festes es va veure molt minvat a causa de la pandèmia” i durant aquest exercici “s’han fet unes festes com les d’abans”. I, per tant, han tengut un cost més elevat del previst.

A més, resulta que el departament ha assumit actes que habitualment no organitzava, com poden ser el concert de l’Orgull o el concurs de façanes i carrers per Nadal.

Així mateix, es destinaran a l’àrea de festes 10.000 € que estaven previstos per a la gent gran. Concretament, per comprar material per dur a terme tallers i que, finalment, no ha estat necessari adquirir.

Back To Top
Search