skip to Main Content

L’Ajuntament de Manacor contracta 51 persones més a través del programa SOIB Reactiva

Des de dimarts dia 9 i durant els pròxims sis mesos treballaran a les diferents àrees que conformen la institució municipal amb l’objectiu de millorar el municipi.

51 persones més formen part de la plantilla de treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Manacor. Han accedit al lloc de feina a través del programa SOIB Reactiva, un programa adreçat a gent que estava a l’atur per mor de la crisi de la Covid, a joves menors de 30 anys i a persones desocupades de llarga durada.

Es varen incorporar aquest dimarts i treballaran per Manacor durant els pròxims sis mesos. Ocupen desenes de places molt diferents, elecció presa en funció de la seva formació professional i dels seus coneixements. En general, el municipi ja compta amb nous peons de manteniment, un conserge, auxiliars administratives, informadors ambientals, xofers, oficials picapedrers, oficials de manteniment, peons de manteniment del cementeri, historiadors de l’Art, una tècnica d’Esports, un tècnic de Medi Ambient i una graduada en Educació Primària.

Però abans de conèixer els seus companys i fer el primer contacte amb la tasca que realitzaran d’ara endavant, la institució municipal els va rebre en un acte de benvinguda. En aquest hi varen assistir la majoria dels integrants de l’equip de govern, tot i que només hi varen intervenir el batle, Miquel Oliver, i la delegada de Foment de l’Ocupació, Núria Hinojosa. També els va rebre i aconsellar la directora del SOIB de Manacor, Catalina Font.

Va ser en aquest moment, que Miquel Oliver es va dirigir a ells i a elles per recordar-los que està al seu costat. Que és conscient que són 51 persones que tenen noms i llinatges amb 51 realitats diferents, “algunes desesperades”. Així mateix, els hi va traslladar el desig “que aquests sis mesos de feina siguin un trampolí” per incorporar-se al món laboral.

Al seu torn, Núria Hinojosa, els hi va donar l’enhorabona per aconseguir el lloc de feina i els va recordar que han de sumar esforços perquè la ciutadania estigui orgullosa del que fan. I és que ara també treballen “pel poble” i han de fer el que estigui amb les seves mans per “fer Manacor un poc millor”. Des de dimarts dia 9 i durant els pròxims sis mesos treballaran a les diferents àrees que conformen la institució municipal amb l’objectiu de millorar el municipi.

Tercer torn de SOIB Reactiva

Són la tercera promoció del programa SOIB Reactiva que passa per l’Ajuntament del municipi des del desembre del 2020 ençà. Si ho convertim en xifres, parlam de 140 persones que han treballat pel nostre poble.

És un programa finançat tant pel Servei d’Ocupació com per l’Ajuntament. En aquesta ocasió hi inverteixen 864.720,48 euros, dels quals n’aporten 477.342,25 i 387.378,23 respectivament.

Orientació laboral

Tot i que aquestes 51 persones ara mateix formen part de la població activa, poden continuar vinculades al SOIB com a demandants de millora de treball. Així, se’ls hi pot oferir orientació laboral perquè tinguin les eines necessàries per trobar treball en acabar aquest programa. També perquè es puguin continuar formant i aquest procés els hi sigui més fàcil, tal com va explicar Font.

Back To Top
Search