skip to Main Content

Se’n va l’historiador que va dignificar la memòria de les perleres i els fusters

Dimarts dia 9 de novembre moria a Manacor Sebastià Sansó Barceló (Manacor, 1950). Deixa enrere una ingent tasca com a historiador de la qual han estat fruit la seva tesi doctoral sobre la indústria perlera a Manacor i també un estudi exhaustiu sobre la indústria dels mobles. Més recentment havia publicat, ja el 2018 el volum Manacor viu, sobre la formació i evolució del nucli manacorí i les poblacions adjacents. Sansó havia estat també durant anys membre de la junta directiva de la delegació de l’Obra Cultural Balear a Manacor.

El batle Miquel Oliver escrivia al seu compte de Facebook: “En Sebastià Sansó ha estat un d’aquests anomenats “bona persona” i molt bon manacorí. Gràcies per tot el que ens has deixat i el meu condol a familiars i amics”. També el regidor Sebastià Llodrà lamentava la pèrdua de Sansó: “Record haver-nos topat alguna vegada per la Universitat. I de tornada a Manacor, aquell llumet encès a qualsevol hora a un cap de cantó de la plaça Berard volia dir que en Sebastià feia feina, i quina feinada!”.

Antoni Sureda Vicens manifestava que “el dia que va presentar el seu darrer llibre “Manacor viu”, el presentador Antoni Tugores va proposar a les Autoritats locals, el Reconeixement de Mèrits per en Sebastià. Com quasi sempre s’ha tornat a arribar tard”.

Més escuet, però molt sentit, ha estat el nostre col·laborador Rafel Perelló: “Sebastià, jo t’admirava”. Mentre que Jaume Rigo explicava que “en Sebastià no només era bona persona , sinó que a més es feia amic de tothom, sempre ajudava a qui podia. Mai ni tan sols pensà a guardar-se una informació per poder fer una publicació”.

Back To Top
Search