Skip to content

L’Ajuntament de Manacor ja cerca un solar per construir un nou institut dedicat íntegrament a la Formació Professional

La demanda d’alumnes que volen iniciar estudis de Formació Professional a Manacor s’ha disparat en els darrers anys. Davant aquesta situació la Conselleria d’Educació ha fet la primera passa per a construir un nou institut, el tercer a la ciutat i el quart del municipi. El nou centre estarà “dedicat exclusivament als estudis de Formació Professional”, explica la regidora d’Urbanisme. Aquest primer pas per fer realitat el nou centre l’ha fet el Govern, que ha demanat formalment a l’Ajuntament que cerqui un solar d’uns 10.000 metres quadrats per aixecar-hi el nou institut de Formació Professional de Manacor.
El departament d’Urbanisme ja ha posat en marxa el procediment i sobre la possible ubicació, la responsable de l’àrea, Núria Hinojosa, admet que “és una qüestió que volem consensuar amb la comunitat educativa de l’IES Manacor, que és la matriu del futur centre d’FP, per evitar llocs amb difícil accés, com és el lloc on s’aixeca aquest centre, que és un dels instituts més grans de Mallorca”.
Tal com ja va explicar el Cent per cent, el nou institut començarà a funcionar de manera administrativa a partir del curs que ve. El centre exclusiu de Formació Professional començarà a caminar dins l’edifici actual de l’IES Mancor amb un equip directiu independent als estudis d’educació secundària. “La intenció és diversificar i coordinar la futura oferta educativa amb el Mossèn Alcover i l’IES Porto Cristo, que també ofereixen cicles d’FP i donar resposta a les demandes existents. Perquè els alumnes volen matricular-se en aquests estudis i les empreses demanen treballadors formats”, conclou Núria Hinojosa.

Back To Top
Search