Skip to content

L’Ajuntament de Manacor posa en marxa l’app “El teu ajuntament” per notificar incidències urbanes

L’aplicació es pot descarregar en telèfons mòbils amb sistemes operatius iOS i Android. Les incidències es classifiquen en diferents categories com via pública, vandalisme o enllumenat entre d’altres, permet adjuntar imatges i la notificació es fa de manera anònima.

“El teu Ajuntament” és la nova aplicació mòbil que l’Ajuntament de Manacor ha posat al servei de la ciutadania per tal de facilitar la comunicació amb les institucions. Es tracta d’una app que ja està disponible per a tots els mòbils IoS i Android i que es posa en funcionament com a pla pilot amb l’objectiu que la ciutadania pugui notificar les diferents incidències urbanes que puguin sorgir.
Es tracta d’una app que ha desenvolupat l’empresa pública depenent del Consell de Mallorca, TIC Mallorca, conjuntament amb l’empresa Bitgrup i que ja s’ha posat en marxa en altres municipis com Consell, Vilafranca de Bonany i Sóller.
L’aplicació diferencia fins a 12 tipus diferents de categories com per exemple via pública, clavegueram, enllumenat o escombraries entre d’altres i permet adjuntar imatges, a més d’enviar la geolocalització de la incidència, que s’envia directament a la regidoria de la qual depèn la problemàtica. A més, el batle, Miquel Oliver explica que es tracta d’una notificació anònima, de la qual es podrà fer seguiment interactiu i que “sempre que la incidència depengui de l’Ajuntament, tendrà resposta”. “A més de fomentar la participació ciutadana, és una eina que agilitza la comunicació amb la ciutadania i ens ajuda a iniciar d’un expedient i agilitzar la comunicació, que fins ara només es podia fer a través d’una instància o per telèfon” diu Oliver.
Actualment, l’app compta amb un apartat de notícies i un altre d’incidències però Oliver explica que no descarten que el seu ús evolucioni, de manera que es pugui millorar l’administració electrònica de l’Ajuntament. En aquest sentit, el batle explica que s’està treballant en la millora de la pàgina web de l’Ajuntament per tal de fer-la més manejable i senzilla per a l’usuari i agilitzar els tràmits en línia. “Volem actualitzar el catàleg de serveis disponibles a la web i unificar el portal de transparència amb la resta de serveis” diu el batle. Així mateix, explica que s’està treballant en un nou sistema d’agenda institucional: “A més dels actes culturals que organitza l’Ajuntament, volem incloure-hi també altres esdeveniments institucionals així com tots aquells actes d’associacions i entitats col·laboradores, que organitzen activitats conjuntament amb l’Ajuntament” diu Oliver. D’aquesta manera, pretenen evitar la contraprogramació i poder tenir una base de dades organitzada i més ben definida.
La intenció de l’Ajuntament és incloure aquesta agenda també a l’aplicació perquè la ciutadania pugui consultar-ho fàcilment des del mòbil.

Back To Top
Search