skip to Main Content

L’Ajuntament de Son Servera subscriu un conveni amb SFM per a la cessió de l’estació del tren per convertir-la en espai cultural

L’Ajuntament de Son Servera ha subscrit un conveni de col·laboració amb els Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) per a la cessió durant dotze anys de l’antiga estació de tren de Son Servera per convertir-la en un espai cultural i d’oci per al municipi. També s’ha signat un conveni per a la cessió d’un solar, propietat de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI), per a usos municipals.

A l’acte han assistit la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol; la batlessa de Son Servera, Natalia Troya; el conseller de Territori, Energia i Mobilitat Juan Boned; el director general de Transports, Jaume Mateu; la directora de l’Institut Balear de l’Habitatge, M. Antònia Garcías, a més dels membres de la corporació municipal.

Segons ha explicat la batlessa, Natalia Troya, el conveni amb SFM implica que l’empresa pública es compromet a assumir les despeses de remodelació i adaptació de l’edifici com a espai multifuncional on es puguin realitzar activitats socioculturals com ara exposicions, concerts, tertúlies, conferències,entre d’altres.

“Aquest conveni és molt positiu i implica una gran notícia perquè suposa recuperar un espai emblemàtic en benefici del tot el poble”, ha dit Troya, que ha remarcat la importància de “comptar a partir d’ara amb un lloc que torna a ser del poble i per al poble, on poder desenvolupar el sentit més cultural i autòcton de Son Servera”.

Conveni amb l’IBAVI

Per altra banda, el conveni signat amb l’Institut Balear de l’Habitatge implica la cessió del solar propietat d’aquest Institut, situat al carrer Cós núm. 51, cantonada amb el carrer Frai Garí de Son Servera, i que es destinarà a l’habilitació d’un espai a l’aire lliure pensat principalment per a persones majors, atès que està situat davant el centre de dia.

En aquest sentit, la batlessa ha assenyalat que el centre no compta amb espais lliures i que amb la construcció d’aquest parc es donarà sortida a una antiga reivindicació. “Dotarem aquest espai de mobiliari urbà com ara bancs i màquines perquè els majors es puguin exercitar i fer gimnàstica”, ha dit Troya.

La batlessa ha volgut agrair a la presidenta, Francina Armengol i al conseller Joan Boned, amb qui ha signat ambdós convenis, la predisposició i la clara aposta del Govern per millorar les infraestructures del municipi en benefici de tots els serverins i serverines.

Promesa complida

La presidenta del Govern, Francina Armengol, s’ha desplaçat avui fins a Son Servera per visitar les instal·lacions de l’antiga estació del tren i en resposta a una convidada de la Confraria de Pescadors, que li va prometre un dinar si dotava el Port de Cala Bona d’un sortidor de benzina per evitar els desplaçaments dels pescadors a l’hora de reposar. Després de dos mesos de l’entrada en funcionament del sortidor, els pescadors han complert la seva promesa.

Armengol ha agraït a l’Ajuntament la celeritat en que ha dut a terme els tràmits per poder materialitzar aquests convenis i ha assegurat que la seva “és una nova forma de fer política més propera al ciutadà, a peu de carrer i en contacte directe amb associacions i entitats”.

Back To Top
Search