skip to Main Content

L’Ajuntament i l’Associació de Constructors ofereix el curs de Prevenció de Riscs Laborals gratuït a Manacor

L’Ajuntament i l’Associació de Constructors ofereix el curs de Prevenció de Riscs Laborals gratuït a Manacor

La inestabilitat econòmica, l’augment d’atur, els alts preus per adquirir un habitatge i el difícil accés al mercat de lloguer són problemes innegables. I, ben mirat, interconnectats. Depèn de com s’entengui, una de les primeres passes a fer és formar les persones perquè puguin tenir una feina digna i amb bones condicions laborals.

I precisament aquesta és una de les darreres iniciatives empreses per l’Ajuntament de Manacor en col·laboració amb l’Associació de Constructors de les Illes Balears. Fruit del treball conjunt, el dia 28 de juny s’iniciarà al municipi el primer curs de Prevenció de Riscs Laborals impartit a la localitat, el qual és un requisit obligatori per poder treballar en el sector de la construcció, el qual no ha perdut activitat i té el potencial suficient per generar nous llocs de treball.

El curs, que és gratuït, s’allargarà durant quatre capvespres d’entre les 15.00 i les 20.00 hores. Així mateix, és convenient remarcar que el curs té un una cabuda màxima de 20 alumnes i va dirigit a qualsevol persona que es vulgui formar en l’àmbit de la construcció, independentment de condicions i edats. Ara bé, tenen prioritat aquella gent que es troba actualment a l’atur. La formació és de part de l’Associació, concretament de la Fundació Laboral de la Construcció, però les inscripcions van a càrrec de l’Ajuntament. Per això s’ha habilitat un formulari a la web municipal de Servei d’Ocupació (www.sommanacor.cat). Les dues parts estan predisposades a reeditar el curs en un futur ben pròxim si la demanda ho exigeix.

El curs de Prevenció de Riscs Laborals en l’àmbit de la construcció s’ha presentat aquest dilluns amb la presència de la delegada d’Urbanisme i Habitatge, Núria Hinojosa, la gerent de l’Associació de Constructors de les Illes Balears, Sandra Verger, i el delegat comarcal de Llevant de l’associació, Jaume Caldentey. Però va ser una roda de premsa més sucosa del que semblava primerament.

L’inici s’havia reservat per presentar el curs, el qual Verger espera “que sigui l’inici d’una llarga col·laboració”. També per explicar que el sector de la construcció no ha abaixat la guàrdia durant la pandèmia i que ara mateix té molta força. Durant aquesta estona, Jaume Caldenteny també va aprofitar per posar de manifest que les persones que es formin en el sector de la construcció de bell nou han d’estar conscienciades amb l’entorn que ens envolta. “Necessitam compromís amb el medi ambient i necessitam cursos”, “necessitam compromís per desenvolupar edificis energèticament espectaculars”, afirmava el delegat comarcal de l’Associació de Constructors de les Illes Balears.

El final de la presentació, però es va destinar a parlar del cas concret de Manacor en el mercat de les reformes, obres noves i possibilitats d’accés a un habitatge assequible econòmicament parlant. És un escenari comparable al present arreu de les Illes Balears, segons explicaven Núria Hinojosa i Sandra Verger. Durant el primer trimestre del 2021 s’ha registrat un increment d’expedició de llicències a l’arxipèlag.

Pel que fa a Manacor, la delegada d’Urbanisme i Habitatge especificava que moltes de les llicències surten en forma de Declaració Responsable, cosa que permet reformar un habitatge o un espai concret d’aquest mentre que no se’l faci créixer. Aquesta via agilitza els tràmits.

I un dels altres temes que més preocupen al sector és la manca d’habitatges de protecció oficial, modalitat que Caldentey considera urgent a Manacor. Al seu torn, Hinojosa puntualitza que estan treballant per agilitzar, abaratir i facilitat la construcció d’aquests habitatges, els quals, segons Caldentey, són molt necessaris. Al seu entendre, són la manera que els més joves puguin adquirir un habitatge propi.

Back To Top
Search