skip to Main Content

L’Ajuntament no haurà de pagar els 8,8 milions que reclamava l’antiga concessionària del servei d’aigües

El jutjat contenciós administratiu número 1 de Palma ha desestimat el recurs contenciós pel qual Aguas Manacor S.A reclamava 8.773.515 euros a l’Ajuntament. D’aquesta manera i després de la sentència emesa el passat 28 de febrer, l’Ajuntament de Manacor no haurà de pagar aquesta indemnització milionària.

La que fou l’empresa concessionària del servei d’aigües a la ciutat de Manacor durant 27 anys va demandar el consistori l’any 2011 per reclamar una indemnització de prop de nou milions d’euros pels suposats perjudicis econòmics que hauria ocasionat la congelació del preu de l’aigua a Aguas Manacor S.A. En aquest sentit cal destacar que durant anys l’Ajuntament es negà a què la concessionària augmentàs el preu de l’aigua que reben els veïnats de Manacor a causa de la mala qualitat de l’aigua subministrada i per mor de la manca de manteniment de la xarxa d’aigua.

I és que, segons les demandes de l’empresa, la congelació del preu de l’aigua per part de l’Ajuntament de Manacor va provocar més de vuit milions de pèrdues a l’antiga concessionària. Des del 1989 i encara ara a Manacor, 1.000 litres d’aigua costen 21 cèntims i, segons els serveis jurídics municipals “això ho causa el fet que l’aigua que se serveix a Manacor no és de la millor qualitat i, a més, durant anys la xarxa no ha rebut el manteniment que hauria estat desitjable”, expliquen des dels serveis jurídics municipals. En aquest sentit el batle de Manacor, Pedro Rosselló, es mostra “satisfet perquè els jutges han donat per bons els arguments que l’Ajuntament ha defensat sempre, tot i la prudència amb què hem de valorar una sentència que es pot recórrer”.

De fet, la sentència assenyala que el mateix contracte que lligava Aguas Manacor S.A. amb l’Ajuntament de Manacor especifica que l’empresa concessionària “haurà d’aportar l’estudi acreditatiu que es donen les circumstàncies previstes perquè pugui fer-se la revisió”. I en el mateix document aclareix que les tarifes “seran revisables d’acord amb la proposta formulada pels licitadors i sempre que hagi estat acceptada per l’Ajuntament de Manacor”.

Publicitat

 

196.718 euros
La mateixa sentència que eximeix l’Ajuntament de pagar prop de nou milions d’euros estima el recurs d’Aguas Manacor S.A. referent al preu de diferents obres “de caràcter extraordinari” realitzades per mantenir la xarxa d’aigua. En aquest sentit l’Ajuntament haurà d’abonar 196.718 euros, que és la suma de les obres a la xarxa que l’antiga empresa concessionària ha pogut demostrar que s’havien fet.
Aquesta sentència, emesa pel jutjat contenciós administratiu número 1 de Palma no és ferma i les parts hi poden interposar un recurs d’apel·lació.

Back To Top
Search