Skip to content

PORTes OBERTes convertirà el moll en un aparador del potencial nàutic, turístic i cultural de Porto Cristo

Una fira nàutica al moll, activitats en barca, mestres d’aixa, espectacles itinerants, exposicions, música en directe, comerç al carrer, tapes marineres, regates, visites a coves, contacontes, i demostracions de com fabricar ormejos de pesca… PORTes OBERTes aglutina totes aquestes activitats que dissabte dia 22 d’abril i diumenge dia 23 ompliran el port natural de Porto Cristo.


La d’enguany serà la primera edició d’aquest esdeveniment, que “neix amb vocació de perdurar per fer de Manacor i de Porto Cristo un entorn atractiu per a tots aquells que volen relacionar-se amb la natura del nostre litoral, amb la nàutica o amb la nostra cultura marinera”, ha explicat la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà. “La idea d’aquest esdeveniment ha sorgit de les trobades amb les empreses nàutiques i turístiques, que col·laboraran i s’han implicat moltíssim en aquest projecte”, afegí Llodrà.
El president de la Junta de Districte de Porto Cristo, Joan Gomila, va voler agrair la tasca de la delegació municipal de Turisme, la implicació dels empresaris i la bona voluntat de Ports de les Illes Balears per col·laborar amb aquest esdeveniment i per millorar l’entorn portuari”. A l’acte de presentació de PORTes OBERTes també hi ha assistit el director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis, que ha explicat que “per tots els professionals que fan feina al moll i pel sector turístic serà fantàstic poder donar a conèixer tot el que passa al port”.
Així dissabte dia 22 d’abril i diumenge dia 23 tots els que visitin Porto Cristo es trobaran amb una gran fira nàutica on es podran trobar des de llaüts de fusta restaurats fins als darrers models d’embarcacions d’esbarjo. “Però aquesta fira no només serà atractiva pels que volen comprar barques perquè s’oferiran moltes activitats d’aventura i turístiques”, expliquen des de la delegació de Turisme. I és que tots els visitants podran sortir amb un dels velers de l’escola del Club Nàutic, anar amb moto d’aigua, en barca o en llanxa ràpida, provar el surf de rem, les piragües o anar en barca fins alguna de les cales de Manacor. A més tots els que s’acostin a Porto Cristo podran veure regates en directe per la bocana del port i pel litoral. Els més interessats en la pesca tradicional podran assistir a les diferents demostracions d’adobar xarxes i ormejos de potera…

Cultura i espectacles
Però dia 22 i dia 23 d’abril l’aventura també es podrà trobar fora de l’aigua. Per tot el moll es podran trobar estands amb diferents tasts de tapes marineres i de vi. A més a PORTes OBERTes no hi faltaran les exposicions: fotografia, maquetes d’embarcacions tradicionals, escultures, pintures… I aquest entorn també servirà com escenari per presentar el llibre El Llaüt, la barca de la mediterrània. La música i els espectacles no faltaran a aquesta cita marinera. Monkey Doo Swing posaran la banda sonora i els més petits podran gaudir del contacontes De mariners, peixos, barques i d’altres coses salades i també de l’espectacle itinerant Viatge a través de la Mar.

Back To Top
Search