Skip to content

NOTÍCIA

L’Ajuntament penalitza per primera vegada Lumsa, l’empresa encarregada de la neteja i recollida de fems

Es tracta d’una penalització de 8.000 euros fruit de les inspeccions fetes durant juliol i s’espera una penalització de similar quantia per les inspeccions fetes durant el mes d’agost. Medi Ambient també ha informat sobre una sanció de 3.000 euros a l’empresa per incompliment del contracte.

Primera penalització de l’Ajuntament a l’empresa Lumsa, l’encarregada de la neteja viària i la recollida de fems a Manacor, després d’engegar un nou contracte l’abril passat que s’allargarà 4 anys. Es tracta d’una penalització immediata, per un import de 8.000 euros i que es descomptarà automàticament de la factura corresponent.
El regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, acompanyat pel batle, Miquel Oliver, ha informat en roda de premsa que els termes del nou contracte de neteja viària i recollida de fems permeten fer una major inspecció i un seguiment mensual de la qualitat de la feina que du a terme Lumsa. “Durant el mes de juliol hem dut a terme 40 inspeccions sobre 27 carrers del municipi de Manacor que ens han permès valorar com es dóna el servei” ha explicat Llodrà. Tot i que el regidor ha recordat que no és fàcil destriar què és incivisme i què deixadesa de l’empresa, ha mostrat diverses imatges del municipi que mostraven papereres i contenidors espenyats així com carrers bruts a causa dels vessaments dels camions de recollida. “En aquests llocs hi arribaren a passar fins a tres treballadors al llarg d’un matí i això és prova que el sistema d’inspecció de l’empresa no funciona”.
A part d’aquesta penalització, el batle Miquel Oliver ha explicat que ja fa uns mesos es va sancionar amb 3.000 euros l’empresa per incompliment del contracte, concretament per no presentar el Pla de Comunicació. A més, Llodrà no descarta que hi hagi noves penalitzacions en els mesos vinents i ha explicat que la instal·lació “imminent” de GPS als camions de recollida suposarà un major control quantitatiu del contracte. “Cal comprovar que els més de 4 milions d’euros que invertim en neteja es converteixen en feina” ha declarat Llodrà.
D’altra banda, Llodrà ha mencionat el problema dels voluminosos al poble i ha recordat que l’Ajuntament ha posat a disposició de la ciutadania un servei de recollida de trastos a domicili i gratuïta. Així mateix, ha recordat que “cada any duim a cremar a Tirme 3,34 milions d’euros” i que la taxa de reciclatge a Manacor és del 13%. “L’objectiu és arribar a un 50% l’any 2020” afirma Llodrà. El pla del consistori per augmentar la recollida selectiva és la implantació del porta a porta, amb proves pilot a Son Macià i al barri de Sa Torre de Porto Cristo i també de la introducció de la recollida orgànica, primer lloc a s’Illot i Porto Cristo i posteriorment a tot el municipi. Finalment també han fet menció a la importància de la conscienciació ciutadana així com del voluntariat ambiental.

PUBLICITAT

Back To Top
Search