Skip to content

L’Ajuntament posa en marxa nous tallers de salut emocional per als joves

Una nova tongada de tallers dirigits a joves són els que ha presentat aquesta setmana el departament de Joventut de l’Ajuntament de Manacor per a aquest mes de setembre, abans que comenci l’etapa lectiva. La regidora de Serveis Socials i Joventut, Carme Gomila, ha recordat que el departament es va posar en marxa el passat mes de maig “després de 20 anys sense tècnics ni espais específics’ i que, per tant, “pràcticament es comença de zero”.
Un dels objectius principals que s’ha marcat el departament de Joventut és el de treballar per la prevenció i la promoció de la salut integral, donant molta importància a la salut emocional. “Els joves, històricament, han sigut un col·lectiu que s’ha tengut poc en compte” explicava durant la roda de premsa Gomila mentre afegia que la pandèmia “ha reduït els drets i les llibertats de les persones més joves així com la seva vida social”.

Tallers per a la prevenció i la promoció de la salut emocional
Tres seran els tallers que oferirà el departament de joventut: En primer lloc, dues sessions de mindfulness, que seran majoritàriament pràctiques, amb tècniques i exercicis centrats en la respiració, el cos, el moviment conscient, els pensaments i la connexió amb un mateix i amb el context on vivim. Es tracta d’una tècnica per aprendre a “reduir el renou mental i a sortir del pilot automàtic en què normalment vivim” i un taller que va tenir una molt bona acollida durant la primera tongada de tallers del passat mes de maig.
El segon, una sessió d’expressió corporal en què “es farà servir el moviment per conèixer-nos i descobrir aspectes de la nostra manera de ser que ens podran ser d’utilitat davant problemes del dia a dia com l’ansietat, l’autoexigència, la desmotivació, la dificultat de relacionar-nos, el judici cap al cos, l’estrès i, en definitiva, per potenciar la salut emocional en general”.
Finalment una tercera sessió de nutrició i estat d’ànim, se centrarà en el lligam existent entre la nostra alimentació i les nostres emocions, posant l’accent a l’autocontrol i la millora de les emocions.
Els tallers, que són gratuïts, es faran els dies 6, 8 i 9 de setembre i van dirigits a persones joves d’entre 14 i 25 anys. Es realitzaran a l’espai Na Camel·la i la inscripció es pot fer a través del telèfon 617648774 -via telefonada o WhatsApp – o a través del formulari penjat a www.manacor.org/joventut.

Encara sense un espai per als joves
Una demanda històrica dels col·lectius més joves del poble fa anys que és un espai autogestionat destinat als joves. De fet, la regidora argumenta que “la manca d’espais és una necessitat detectada”. En aquest sentit, la Gomila afirma que un dels seus objectius, és precisament facilitar aquest espai però que, de moment, el departament es troba en un moment de diagnosi per veure quines són les necessitats dels joves mentre afegeix que “és una qüestió que està sobre la taula però que està encara molt a l’aire”. La regidora ha explicat que durant els primers mesos de vida del departament s’han fet molts contactes amb les entitats juvenils però remarca la dificultat per a les entitats de continuar amb la seva activitat habitual per mor de la pandèmia. “Necessitam que les entitats es trobin en un bon estat de salut per a col·laborar i fer coses junts” diu Gomila.

Back To Top
Search