Skip to content

L’Ajuntament presenta el Pla de Participació Popular i Transparència

El Pla de Participació Popular i Transparència que duu a terme l’Ajuntament de Manacor va ser presentat aquest dimecres passat. Es tracta d’un projecte per obrir l’acció de govern a tota la ciutadania, que té com objectius principals la democràcia directa i l’apoderament popular. El pla neix atenent a la idea que el protagonisme l’ha de tenir la ciutadania i que és aquesta qui té la responsabilitat de fiscalitzar, en el dia a dia, l’acció del govern de Manacor. Una de les màximes d’aquest nou procès és construir Manacor entre tothom.
[pullquote align=left] Carles Grimalt: “es tracta d’un punt de partida per a què el ciutadà sigui el vertader protagonista del govern de Manacor.”
[/pullquote]

Les accions en aquest sentit van començar al principi del mandat. La més significativa fou el canvi d’hora dels plens municipals, que passaren a ser a les 20.00h i en els quals s’introduí la possibilitat d’intervenció per part del públic assistent. A més a més, el batle i els regidors han atès a totes les peticions de cita essent, rebent col·lectius i persones de forma gairebé diària.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha apuntat que “som conscients que vivim un procés de canvi social i la política institucional ha d’estar al servei d’aquest canvi. Un canvi cap a una societat més crítica i participativa i que exigeix una corresponsabilitat a l’hora de governar”. Per la seva banda, el regidor Carles Grimalt, responsable d’Atenció al ciutadà, ha destacat que “es tracta d’un punt de partida per a què el ciutadà sigui el vertader protagonista del govern de Manacor”.

Una de les primeres mesures és la Bústia Oberta. La Bústia és una espai on es poden dipositar idees, suggeriments, propostes i projectes per millorar Manacor i també per fiscalitzar l’acció de govern. Se n’han instal·lat tres de físiques: una a Manacor (dins l’Ajuntament), una altra a Porto Cristo (Oficina Municipal) i la tercera a s’Illot (Local de Gent Gran, a l’avinguda dels Pins). Més envant també n’hi haurà a Son Macià, s’Illot i Cales. Així mateix, també es posa en marxa l’adreça electrònica participacio@manacor.org. El Servei d’Atenció al Ciutadà no desapareixerà, ja que té la funció de recollir demandes i queixes concretes.

Una altra mesura és l’Assemblea Oberta. Aquest és el lloc de trobada entre l’equip de govern i la ciutadania, i on el batle i els regidors reten comptes davant del poble sobre el que s’està duent a terme. L’Assemblea Oberta ha de ser, per davant de tot, un espai de governabilitat compartida.
Dia 4 i dia 5 es faran les primeres i, més endavant, se’n faran per temàtiques, responent a les àrees de govern.

Així mateix, dins el Pla s’inclou la publicació de l’agenda del batle, des de dia 13 de juny fins l’actualitat, la qual serà penjada al web per mesos, i a més, es publicarà el patrimoni personal dels regidors, avançant-se així a l’entrada en vigor de la Llei de Transparència.

Back To Top
Search