Skip to content

L’Ajuntament rebutja les pròrrogues que demanen els propietaris del solar de Majòrica i enllesteix la tercera multa

L’Ajuntament de Manacor té pràcticament a punt la tercera multa de 16.256 euros per sancionar l’empresa propietària de l’antic solar de Majòrica, Divarian Propiedad SA. Aquesta sanció se sumarà als 21.607 euros que ja ha pagat al consistori per no haver tancat el solar d’acord amb el requeriment municipal que l’Ajuntament va notificar per primera vegada ara fa 12 anys.

Pròrrogues i recursos
“Després de la segona sanció, que notificàrem el mes de setembre, l’empresa va notificar per escrit que la seva intenció era començar les obres aviat i sol·licitaven una ampliació dels terminis”, explica la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa. Des del departament es va decidir “no concedir cap pròrroga perquè és un procediment que va començar l’any 2010 i fa un any que tenen l’ordre de fer les obres”, afegeix la responsable de l’Urbanisme manacorí. Però Divarian Propiedad SA també ha presentat un recurs de reposició. “Bàsicament, demanen que s’anul·li l’ordre de tancar el solar i que s’accepti la seva petició d’allargar els terminis que els donam per fer l’obra”, concreta Núria Hinojosa.

A més, en aquest recurs de reposició Divarian Propiedad SA amenaça l’Ajuntament amb accions judicials si no s’atura el procés sancionador. I és que el departament d’Urbanisme pot imposar fins a 10 sancions i els tècnics municipals ja fan feina en la tramitació de la tercera multa econòmica. En haver-se pagat, l’Ajuntament haurà ingressat 37.863 euros en sancions pel retard en les obres del tancament del solar de Majòrica que l’empresa propietària dels terrenys està obligada a fer.

El consistori, de fet, va ordenar l’any 2021 els propietaris a fet net el solar i a tancar-lo amb murs de ciment, tal com preveu la normativa municipal. És una obligació que s’exigeix a tots els propietaris de solars urbans “per mantenir les condicions de salubritat i higiene en el nucli urbà de Manacor”. Els informes municipals constaten que la tanca metàl·lica que envolta part del solar “es troba en mal estat” i que a dins, hi “prolifera la vegetació sense cap classe de control i hi ha runa acumulada”. Per això els tècnics municipals proposaren la realització del tancament de tot el perímetre amb blocs de formigó referits.

Una obra de 162.000 euros
El cost total del tancament de l’antic solar de Majòrica es calculà en 162.564 euros i el novembre del 2021 es va notificar a l’empresa immobiliària propietària dels terrenys l’obligació que tenia de posar en marxa les obres per tancar tot el perímetre.
Tot i les vies de diàleg obertes entre l’Ajuntament i l’empresa, el consistori té la voluntat de continuar imposant sancions als propietaris. Amb tot, també existeix la possibilitat que sigui directament el consistori qui executi les obres de manera subsidiària. Això suposaria que l’Ajuntament s’encarregaria de contractar una empresa per les obres de tancament i neteja. Després l’Ajuntament pot reclamar el seu cost a l’empresa Divarian SA.

Back To Top
Search