skip to Main Content

L’Ajuntament i les xarxes socials

[pullquote] Facebook? Twiter? Instagram? Quins comptes té oficialment l’Ajuntament de Manacor i com els fa servir?
[/pullquote]

Ens hem posat en contacte amb el servei de premsa de l’Ajuntament perquè ens explicàs quines xarxes socials té i quin ús en fa.

Joan Sitges ens explica: “Tenim actius comptes de Facebook, Twiter i Instagram. Els dos primers els utilitzam sobretot per donar a conèixer l’activitat municipal. Cursets, esdeveniments culturals, activitats diverses, coses que puguin interessar a la ciutadania més enllà de qualsevol opció política.” I afegeix: “Intentam que el protagonisme de les xarxes sigui de la gent”.
A banda d’aquestes notícies, també fan servir les xarxes per donar informacions de servei: “els talls de llum, d’aigua, també els podem comunicar per les xarxes.”
Pel que fa a Instagram diu que intenten evitar els cartells de publicitat i allò que prioritzen són les fotografies de llocs interessants o racons amagats de Manacor: “per mostrar la seva bellesa i que la gent tengui ganes de passejar-hi”.
L’actualització de les xarxes la fan en funció de l’activitat que hi hagi: “en els cicles de festes hi poden haver un parell d’actes i publicacions cada dia, llavors hi ha setmanes més calmades”
En referència als comentaris que pugui fer arribar la gent a través de les xarxes diu: “miram de resoldre dubtes i respondre comentaris, però no sempre és possible fer-ho de manera exhaustiva, perquè tenim un equip reduït.”
En aquest sentit, ens informa d’una nova incorporació: “A través del de programa joves qualificats, tendrem una persona que s’incorporarà aquest mes a l’Ajuntament, experta en temes de màrqueting i publicitat i una de les seves funcions serà desenvolupar la gestió de les xarxes socials. Una de les tasques que encararem serà la creació d’un llibre d’estil, en el qual ens respondrem preguntes com: Per què hem de fer servir les xarxes? Quin tipus de llenguatge hi hem de fer servir?”
Diu que: “La feina de manteniment de les xarxes socials d’una institució com és un ajuntament és una feina molt potent. Hi ha ajuntaments que tenen equips de feina destinats a això.” Aquí potser no hi ha tants de recursos, però: “Tot i ser conscients de les limitacions que tenim, sabem que es poden desenvolupar més les xarxes i miram, a poc a poc, d’oferir més possibilitats a la gent.”
Per últim, i per altra banda, li hem demanat si fan servir mailing “L’Ajuntament com a tal no en fa servir, però organismes dependents com el Teatre, la Institució Alcover, l’Escola de Mallorquí… Sí que en tenen”

Twiter:
@ajManacor té 1045 seguidors i segueix 335 persones. Si miram la seva activitat dels darrers dies ,veim que surt una mitjana d’un twit cada dos o tres dies.

Facebook:
Ajuntament de Manacor li agrada a 3363 persones i n’hi ha 3403 que el segueixen. Igual que a twiter, publica qualque informació cada dos o tres dies, de mitjana.

Instagram
A la xarxa de les imatges ajManacor té 491 seguidors. No passa setmana que no hi vegem un nou post. Interactua amb la gent i en penja fotos amb l’etiqueta #manacor

Back To Top
Search