Skip to content

L’alemany Zverev no té compassió de Nadal i l’envia cap a Manacor a la primer ronda de Roland Garros

El manacorí, que va jugar el seu millor tennis d’ençà que ha tornat a les pistes després de gairebé dos anys en blanc, continua sense aclarir si aquest és el seu darrer any com a tennista professional o no.

Ja se sabia que no seria fàcil. Després de gairebé dos anys en blanc, Rafel Nadal no ha tengut un retorn senzill a les pistes de tennis. Ha competit a Barcelona, a Madrid i a Roma. Ha superat les primeres rondes a cada banda, però ha quedat clar que no és el mateix d’abans. Sense ritme de competició i a punt de fer els 38 anys, Rafel Nadal juga contra el seu adversari, contra ell mateix, i contra el pas inexorable del temps.
Sense resultats que l’hagin ajudat a tornar-se a situar en una posició sortidora per disputar de ple dret el torneig de Roland Garros, Nadal s’ha hagut d’acollir al rànquing protegit, una fórmula que permet als lesionats de llarga durada, treure un mitjana de les posicions ocupades els  primers tres mesos  després de la lesió. Així, el manacorí aconsegueix l’onzena posició del rànquing. i per tant entra sobradament entre els 128 que es disputen el segon grand slam de la temporada.
Ara bé, gaudir del rànquing protegit permet al  jugador entrar al sorteig, però no li atorga categoria de cap de sèrie. Així, Nadal sabia que en el sorteig inicial estava exposat a jugar amb alguna de les primeres raquetes  del tennis actual. O li tocava el murcià Carlos Alcaraz, que va arribar recentment al número u del món amb menys de vint anys, o li tocava l’alemany Alexander Zverev, que venia de guanyar el màsters 1.000 de Roma. Dos ossos importants.
La sort es  decantà per l’alemany. Dilluns passat, 772 dies després de la darrera vegada que va trepijar la terra de París, Nadal es trobava davant el gegant alemany, número quatre del món.El manacorí és el 275.
La darrera vegada que s’havien trobat a l’argila parisenca, Zverev havia hagut d’abandonar per una gravíssima lesió de turmell que el tengué també un any allunyat de les pistes. Ara, recuperada la forma, encetà partit trencant el servei del manacorí en blanc. Nadal  no pogué remuntar i acabà cedint la primera mànega per un còmode 6-3 per a l’alemany.
El  segon set seria  una altra història. Nadal va arribar a estar amb un 3-5 a favor i servei del seu costat, però no va poder rematar el parcial, que va acabar perdent al tie-break. El tercer set, amb més fons físic per a Zverev, repetí la història del primer i envià Rafel Nadal cap a Manacor. Amb el públic entregat a qui  ha guanyat 14 vegades la copa dels Mosqueters, el tennista manacorí agaffà el micròfon i insistí una vegada més que no podia dir encara si aquest de dilluns passat hauria estat el seu darrer partit al torneig de Grand Slam francès. Deixava així encara la porta oberta a una nova participació l’any que ve. De moment, sembla que Nadal vol centrar-se en els jocs olímpics que es disputaran precisament a la capital francesa i descarta la participació a Wimbledon,
Back To Top
Search