Skip to content

“L’aplicació Ego despersonalitza a la persona”

Joan Toni Sunyer (Manacor, 1988) dirigeix Ego, la qual es podrà veure al Teatre de Manacor dia 6, 7 i 9 d’octubre. Jaume Mut, Héctor Seoane, Maria Antònia Salas i Daniele Fregapane interpreten a un grup d’amics que creen una aplicació que canviarà la vida a altres persones.

El mes que ve representau ‘Ego’ al Teatre de Manacor…
En aquesta obra el que es veurà és com un grup d’informàtics, que també és un grup d’amics, crea una aplicació que canvia la vida de les persones i com aquestes noves tecnologies ens afecten al nostre dia a dia.

Per què es diu Ego?
El nom de l’aplicació és Ego i té totes les lectures possibles. El nom les hi surt mentre van xerrant i decideixen que aquest és el que li va millor a l’aplicació a causa del rerefons que té la paraula a partir del propi jo i de la recerca personal.

És el retrat d’una societat egoista i egocèntrica?
És un retrat de la societat perquè la gent es pot veure reflectida per un motiu o un altre. Però la idea no era fer un reflex. Planteja un seguit de situacions serioses, però des d’un punt de vista còmic. El públic va agafant el que vol i cadascú treu les seves conclusions.

Idò tot gira al voltant de les noves tecnologies…
Es pot dir que sí i també de com ens relacionam amb elles. Es veu reflectida per la despersonalització de la persona a través d’aquesta aplicació, l’individu perd personalitat perquè l’aplicació pren decisions per ell. L’aplicació, Ego, despersonalitza a la persona.

Si es té en compte la sinòpsis, també s’aborda el tema de l’ego de les persones com a cosa positiva?
També ho fa. En certa manera, cada vegada la gent té més necessitat d’utilitzar les xares socials per sentir-se realitzada. Sembla que tot el que no penges, no ho acabes de fer. Pareix que si no tens una xarxa activa, no estàs fent res. L’aplicació ajuda a les persones a donar coratge i a prendre decisions. No el color dels calçons que et posaràs cada dia, sinó que entra en temes més importants del nostre dia a dia. T’encoratja. Intentam treure una lectura positiva. No volem donar cap missatge dolent. Simplement, és una obra situacional en la qual es plantegen coses i la gent treu les conclusions que li fa ganes treure. No en treim un missatge.

Per què aquesta obra?
Nosaltres vàrem decidir fer aquesta funció perquè ens feia ganes fer aquest text i vàrem cercar la gent. És una obra molt actual. Es va escriure fa molts d’anys, però és més vigent que mai. En el moment en què es va fer era més futurista.

Com creis que sortirà el públic? Amb quina idea?
Crec que el públic sortirà plantejant-se coses respecte al mòbil i les xarxes socials. De quina manera ens poden estar manipulant. És un tema més del que es va plantejant, així com les relacions d’amistat, les amoroses o l’autoestima de la persona, que s’està generant més per agents externs. El personatge que crea l’aplicació, la crea des de la necessitat i sense voler se’ls hi escapa de les mans.

Back To Top
Search