Skip to content

Tornen els dijous de cinema d’autor amb 39 escalons

La nova temporada s’allargarà des de l’octubre fins al juny de l’any que ve i amb la programació pretenen que tothom trobi una pel·lícula que s’ajusti als seus interessos. La novetat d’enguany és que posen en marxa el carnet d’amics.

Dijous 6 d’octubre es dona el sus a la nova temporada de 39 escalons, la qual s’allargarà fins al juny. Cada dijous es projectarà una nova pel·lícula de cinema d’autor. Tal com afirma Toni Mas, membre del cine club, “bona part d’elles seran estrenes a Manacor i una altra part seran estrenes a Mallorca”. Continuaran, així, en la mateixa línia que l’any passat.

I és que moltes de les projeccions que es podran veure, encara no s’hauran estrenat comercialment. Entre altres, Mas destaca que La amiga de mi amiga, que no s’haurà vist fins llavors, o After Sun, que es projectarà per primera vegada al festival MajorDocs.

La programació s’anirà publicant mensualment. De moment, per la d’aquest octubre han intentat que sigui variada i que “pugui agradar a diferents tipus de gent, que tothom trobi una pel·lícula que li pugui interessar”. Als multicines Manacor es podrà veure La fotógrafa de Monte Verità dia 6; El Padrino, dia 13; i el dijous 20 es projectarà Parlant d’arbres i hi haurà un col·loqui a càrrec de la directora de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, Txell Bragulat. Per acabar el mes, dijous 27, hi haurà Espíritu Sagrado al Teatre de Manacor, que també anirà precedida d’una tertúlia. En aquest cas, amb el director del llargmetratge, Chema García Ibarra.

A més a més, Toni Mas ha explicat que per aquestes primeres setmanes han col·laborat amb el departament d’alemany de l’Escola Oficial d’Idiomes per les projeccions de Parlant d’Arbres, un documental feminista sobre el Sudan, i Espíritu Sagrado, un llargmetratge sobre extraterrestres.

Consolidar i innovar

Des de 39 escalons cerquen consolidar la programació. Una vegada ho hagi aconseguit, ha dit Mas, “hi podria haver canvis”. Destaca que tenen present la idea de potenciar una secció de cinema infantil en formats diferents. Ara bé, comenta que de moment “anirem fent i la intenció és rompre un poc el sistema regular”.

I és que creuen que és important agafar força amb la programació. Consideren, diu, que “no s’ha d’abandonar la projecció en pantalla gran, la sala del cinema com a punt de trobada; igual que no ens imaginam un món sense concerts en directe o presentacions de llibre”. L’objectiu és fer xarxa.

Amic 39 escalons

Una de les novetats per aquesta temporada és que han posat en marxa el carnet d’amics de 39 escalons. Aquest tendrà un cost de 50 € anuals -recordar que la temporada s’allarga des d’octubre fins a juny- i implicarà una rebaixa de 2 € a totes les entrades.
Per fer-se’l, el públic haurà d’emplenar un imprès que estarà disponible a les xarxes socials de 39 escalons. Després s’haurà d’enviar al correu cinemaclub@39escalons.org o s’haurà d’entregar als multicines.

Back To Top
Search