Skip to content

L’arquitecte Llorenç Brunet regala un projecte a Sant Llorenç per homenatjar víctimes i voluntaris de la torrentada

Els conceptes en què s’ha bassat l’arquitecte Brunet per donar forma al projecte
Els conceptes en què s’ha bassat l’arquitecte Brunet per donar forma al projecte

L’arquitecte manacorí Llorenç Brunet ha ofert la seva feina al poble de Sant Llorenç per dur a terme la reforma de la plaça Jaume Santandreu, més coneguda com la plaça del quesito així com una proposta artística amb l’objectiu “d’homenatjar i recordar les víctimes de la torrentada del 9 d’octubre de fa un any així com una mostra de gratitud cap a totes aquelles persones voluntàries que, d’una manera o altra, varen ajudar en la catàstrofe”.
Es tracta d’una plaça petita que té la singularitat d’estar rodejada d’habitatges i de tenir una gran paret amitgera a la vista, donat que la torrentada se’n va endur una casa en aquest punt. “Aquesta paret és la part final del recorregut del carrer Major , el principal de Sant Llorenç, fins a la plaça i la idea és posar un panell en aquest punt perquè és un punt ample i molt visible”. La proposta per aquest mural és, segons l’arquitecte “sintètica i sentida” i es basa a simular la textura de fang que s’està clivellant, amb aigua i la memòria. Així mateix, l’arquitecte també ha proposat una plaça nova, que es basarà amb paviments per als vianants, tota una sèrie de vegetació baixa i una instal·lació de llum”. A més, hi haurà tretze petits bancs, recordant les tretze víctimes mortals. “Estaran aparentment tirats de manera aleatòria, com si els hagués arrossegat l’aigua i en ells es podran imprimir mans, simbolitzant l’ajuda que es va rebre” explica l’arquitecte.
Brunet explica que l’Ajuntament volia fer una plaça totalment renovada i actual i els va donar l’oportunitat de col·laborar en aquesta feina. “Pel nostre despatx és tot un plaer perquè es tracta d’una feina que implica una singularitat que surt de l’habitual” afirma Brunet mentre afegeix que es varen oferir a fer el projecte de franc.
Segons l’arquitecte, el projecte està pràcticament acabat, pendent del vistiplau de l’Ajuntament i a partir d’aquí s’encetaran les darreres passes per donar forma al nou projecte. Un cop l’Ajuntament adjudiqui el contracte d’obra, es calcula que l’obra estigui enllestida en uns quatre mesos aproximadament.

Back To Top
Search