skip to Main Content

L’associació de veïnats Junts per s’Illot inicia una recollida de firmes per demanar la neteja del riuet

L’Associació de Veïnats Junts per s’Illot ha iniciat aquesta setmana una recollida de signatures per a demanar millores en la neteja i el manteniment del riuet de s’Illot. “La desembocadura del torrent de ca n’Amer és una zona humida d’aigua estancada, sense oxigenació natural i per aquest motiu habitualment moren peixos i aus i proliferen mosquits i males olors. Actualment també s’acumulen pedres i altres residus dins del cabal canalitzat del torrent” argumenta el document de recollida de firmes fet per l’entitat veïnal. Rafael Calvente, president de l’Associació de Veïnats Junts per s’Illot explica que la carta va dirigida a la Direcció General de Recursos Hídrics, depenent de Conselleria de Medi Ambient i Territori i que es tracta d’una problemàtica que s’allarga en el temps.
Tal com comenta el president, les fulles de firmes estaran repartides en tots els bars, hotels, restaurants i comerços de la zona i tothom que vulgui col·laborar amb la petició, podrà accedir a la fulla de firmes. “Esperam allargar la recollida durant uns quants mesos, aprofitant l’estiu, ja que hi ha molta més afluència a la zona” diu Calvente.
“Amb les conseqüències de la torrentada de Sant Llorenç es van fer actuacions tan per part del govern de les Illes Balears com per part de l’Ajuntament, que ha enviat a la brigada municipal per fer net de manera puntual, però amb l’estat actual, ja no poden fer gaire cosa, necessita una neteja a fons” explica el president.
“En principi tenim l’objectiu de recollir unes mil signatures i aprofitam durant l’estiu” explica Calvente mentre afegeix que han redactat la carta en diversos idiomes perquè puguin participar tant els residents com els visitants i turistes de la zona.
Així mateix, el president de l’Associació de Veïnats Junts per S’Illot explica que el tracte amb l’Ajuntament de Manacor i concretament amb el delegat de Zona Costanera, Sebastià Nadal és bona i fluida i de fet, fa uns quants mesos també van redactar una carta amb diverses peticions, en aquest cas dirigida a l’Ajuntament de Manacor.
A més del manteniment del riuet, els s’illoters demanen també una guarderia de 0-3, una millor gestió del poliesportiu – que segons expliquen des de l’associació sempre està tancat-, una biblioteca, millores en l’enllumenat, més contenidors i papereres o també un augment en la seguretat ciutadana, apel·lant a la manca d’efectius policials.

Back To Top
Search