Skip to content

“L’associació ha de ser una eina de pressió per fer arribar les necessitats dels veïnats a l’Ajuntament”

L’assemblea de l’Associació de Veïnats de Porto Cristo ratifica la continuïtat de l’actual junta directiva

Els veïnats de Porto Cristo s’organitzen. El passat dijous 23 de novembre se celebrà una nova assemblea de la seva associació de veïnats amb l’objectiu principal d’elegir la nova junta directiva. La candidatura liderada per Kiko Gil, que ja s’ha encarregat de la direcció del col·lectiu els darrers anys, fou l’única que es presentà i rebé el suport de tots els assistents.
Gil començà fent un repàs de la visió de la junta directiva sobre les necessitats de Porto Cristo, els objectius i les principals línies d’actuació que es plantegen. L’assemblea s’inicià amb un reclam per a la reactivació de l’associació. Després de la darrera assemblea ciutadana de l’any passat, en què assistiren membres de l’anterior equip de govern, marcada per un èxit de participació, l’assistència, aquesta vegada, fou una mica més discreta. Des de l’organització demanen, de fet, “més participació i la implicació també del jovent” per a la consolidació d’una associació que, segons ells, “ha de ser capaç d’escoltar les demandes dels veïnats i traslladar-les a l’Ajuntament”. A més, volen que Antònia Llodrà, delegada municipal, tengui una dedicació “24-7” amb Porto Cristo, com havia assegurat fa uns mesos, ja que afirmen que “amb la situació actual no es dona l’abast a les necessitats”.
Per aconseguir aquest objectiu, la junta directiva va assenyalar la importància que l’associació no sigui una eina per fer política al servei dels partits, sinó un recurs per fer pressió a l’Ajuntament per aconseguir les demandes dels veïnats. En aquest sentit, recorden què passà durant la darrera assemblea, que “havia de ser un lloc on els veïnats poguéssim explicar el que ens preocupa, però els regidors varen fer un míting i moltes preguntes quedaren sense respondre”.
Els participants en l’assemblea coincidiren en la necessitat de resoldre alguns problemes que arrossega el nucli urbà. Destaquen qüestions relacionades amb la saturació dels contenidors de recollida de residus i el manteniment de la neteja de la via pública. Asseguren que és massa habitual trobar els voltants dels contenidors plens de deixalles de tota casta i creuen que la manca d’un punt verd n’és responsable. En aquest sentit, Gil afirma que des del consistori els han assegurat la creació d’un punt verd modular per tal de corregir aquestes deficiències com més aviat millor.
Els renous i excessos de velocitat que pateixen algunes vies, com ara els carrers d’en Sureda, Navegants, St. Lluís o del Port, i necessitats relacionades amb el manteniment de les infraestructures viàries, com ara les marques de senyalització horitzontal en alguns carrers, també preocupen els veïns. Tant els excessos de velocitat, com la cura de la neteja i de l’espai públic són qüestions que, a parer seu, “es podrien corregir amb més atenció policial; si els policies fessin un seguiment d’aquests tipus d’infraccions, com ara controls de velocitat o d’abocaments als contenidors, o inspeccions als que passegen cans, aviat es faria córrer la veu i els veïnats anirien amb més compte”. La manca d’un servei d’atenció complet les 24 hores per part de la Policia Local també acumulà part de les crítiques.  La gestió de les obres públiques és un altre dels maldecaps que pretenen atacar, ja que cada vegada que s’intervé, afirmen, es produeix un col·lapse que fa difícil la convivència. Demanen, a més, la remodelació de la plaça del Sol i la Lluna “a través d’un procés participatiu; no volem un projecte tancat des de l’Ajuntament”. Volen una inversió equivalent al percentatge de població que representen sobre el total del municipi. Unes inversions, diuen, que “podrien ajudar a resoldre els problemes de clavegueram a la primera línia”, que encara s’arrosseguen. Gil assegura, a més, que la junta directiva ha rebut des de l’Ajuntament la promesa que s’ha encarregat un estudi oceanogràfic per tal de determinar els motius de la pèrdua d’arena a la platja.
Back To Top
Search