L'assemblea de l'Associació de Veïnats de Porto Cristo ratifica la continuïtat de l'actual junta directiva Els veïnats de Porto Cristo s’organitzen. El passat dijous 23 de novembre se celebrà una…

L’equip de govern desestima comprar un solar en sòl rústic a Porto Cristo per construir-hi una escola nova
La delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa, argumentà que això ja ho preveu el Pla General, que s’aprovarà definitivament abans de tres mesos.
“Qui pren aquestes decisions és una gent que ni amb uns prismàtics veuen la mar”, deia Joan Gaià, portaveu de MÉS-Esquerra per referir-se als directius d’AENA que decideixen si l’Aeroport de Palma s’ha d’ampliar o no. Gaià afegia que amb ampliacions com la prevista, es condiciona el nombre d’avions que arriben o el tipus de companyia: “Gent que cerca viatjar barat, destinacions barates i turisme barat”, això és el que tendrem. Gaià insistia que “tenim un territori limitat i no podem encamir més turistes, ni més hotel, ni més espai ocupat, ni més dispendi de recursos hídrics, perquè dessalam molta d’aigua, amb una energia que hem de dur de fora”. El portaveu sobiranista acabà la seva intervenció recordant que “en el món del turisme decréixer vol dir menys turistes i més qualitat. I si han de venir menys turistes no hem d’ampliar l’aeroport”. Maria Antònia Sansó, del PP, única formació que s’abstingué en la votació, argumentà que “la nostra crítica no ve de si hi ha d’haver ampliació o no, sinó del fet que la moció està desfasada perquè vostès”, digué referint-se a MÉS-Esquerra, “només són nacionalistes de boqueta i el que haurien de fer és com el batle de Capdepera, que se’n va a Madrid i ve amb les feines fetes”, digué en referència a l’autorització assolida per Rafael Fernandez per reparar les zones afectades pel temporal Glòria. Gaià replicà que “això és un regal enverinat, perquè després Capdepera haurà de pagar la factura”. I acabà aclarint que “nosaltres som independentistes, que no és el mateix que nacionalistes. Qui per ventura és nacionalista és el batle de Capdepera, que s’ha fet una foto amb una bandera molt grossa, que és la d’un país que tenim aquí molt a prop”.n
Divisió per Ses Comes
A proposta d’AIPC es va debatre també una moció per donar suport a la comunitat educativa del CEIP Ses Comes davant els continus retards en l’execució de les obres de reforma del col·legi. A més, la moció instava també la Conselleria i l’IBISEC areduir el termini de les obres. La controvèrsia arribà en el tercer punt de la moció que, a proposta del batle Oliver, acceptada per AIPC es votà per separat. AIPC demanava en aquest punt la creació d’una comissió per estudiar la possibilitat d’adquirir un terreny rústic per construir una nova escola, tot aprofitant el decret llei 1/2018, que permet agilitar aquests tràmits. Tant PP com PI i per descomptat AIPC votaren a favor dels tres punts; en canvi, l’equip de govern votà en contra del tercer, perquè, en paraules de la delegada d’Urbanisme Núria Hinojosa “quan ja tenim la planificació urbanística i una fulla de ruta marcada no sé per què hem de moure la compra d’un solar en sòl rústic”. I afegí que “el 2014 es va posar damunt la taula aquesta mateixa possibilitat i això es va rebutjar políticament, argumentant que allà a prop hi havia una casa de prostitució”.
La Rua, en qüestió
Maria Antònia Sansó, del PP, posà en qüestió l’organització de la Rua d’enguany i els actes dels darrers dies, i aconsellà al delegat de Festes Artur Aguiló que no és deixàs aconsellar per segons qui. Aguiló respongué que qui havia pres les decisions havia estat ell mateix, i que n’assumia les conseqüències. “Molt bé ens aniria si a la primera vegada tot ens sortís bé”.
Un nou contracte de jardineria
El delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà va retre compte també de la previsió d’una nova concessió per a les tasques de jardineria que doblaria l’actual, passant de 620.000 euros anuals a 1.150.000. La concessió està pendent d’un recurs interposat.